Monitorul Cartierelor

250 de locuri noi în parcările securizate pentru biciclete, la Cluj

Clujenii din mai multe zone își vor putea parca bicicletele în containere securizate. Noi parcări în cartierele Grigorescu, Mănăștur și Mărăști.

250 de locuri noi în parcările securizate pentru biciclete, la Cluj. FOTO: Facebook/Emil Boc 250 de locuri noi în parcările securizate pentru biciclete, la Cluj. FOTO: Facebook/Emil Boc

 

 


Încă 250 de locuri de parcare a bicicletelor în containere securizate vor fi disponibile de luni, 23 ianuarie. Primarul Emil Boc a anunțat că, în 2023, alte 200 de locuri vor fi deschise în patru locații din oraș.

 


„Chiar înainte de a veni la ședință am avut plăcerea să facem recepția și să dăm în folosință noi parcări sigure de biciclete, 250 de locuri în cinci noi spații. Acestea se adaugă la cele 477 de locuri deja atribuite cetățenilor în 10 spații dedicate. Astăzi a început procedura de recepție și în curând vor fi date în folosință toate cele 50 de locuri de parcare a bicicletelor. Sunt spații securizate, de ultimă genrație, cu tot ce înseamnă siguranță, confort și abonament la preț decent. Pentru 2023 avem în vedere cel puțin aceste patru spații care deja sunt identificate pentru crearea a încă 200 de locuri. Nu ne vom opri din acest demers de a încuraja folosirea mijloacelor de transport alternative”, a declarat primarul Emil Boc miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Local de miercuri, 18 ianuarie. 

Locația celor 5 noi parcări securizate pentru biciclete:


  • Strada Fântânele, nr. 59;
  • Strada Donath, nr. 194;
  • Strada Primăverii, nr. 2;
  • Aleea Brateș, nr. 16;
  • Strada Fabricii, în incinta parkingului.

Abonamentele se vor elibera începând cu data de 23 ianuarie.

Alte patru parcări securizate pentru biciclete vor fi amenajate anul acest, la următoarele adrese:


  • Strada Petuniei, nr. 7;
  • Strada Alverna, nr. 61;
  • Strada Iazului;
  • Strada Rapsodiei, nr. 12.

Plata unui abonament este de 56 lei/an, iar cererile pot fi depuse fizic la Registratura primăriei de pe Calea Moților nr. 3, la primăriile de cartier, precum li online, la adresa https://www.e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/….

„Parcări sigure pentru biciclete” este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Municipalitatea are în vedere astfel de soluții și pentru alte amplasamente din oraș. 

CITEȘTE ȘI:

Bike Sharing pentru biciclete electrice, din 2023. Noul sistem va deservi toate zonele orașului

Ultimele Stiri
abonare newsletter