Monitorul Cartierelor

Pistele de biciclete între cartierele Mănăștur și Grigorescu au fost reamenajate

Au fost înnoite marcajele la pistele de biciclete ce leagă strada Bucium de cartierul Grigorescu.

Pistele de biciclete între cartierele Mănăștur și Grigorescu au fost reamenajate. FOTO: Depositphotos.com Pistele de biciclete între cartierele Mănăștur și Grigorescu au fost reamenajate. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Au fost finalizate lucrările de reamenajare a pistelor de biciclete ce leagă cartierele Mănăștur și Grigorescu, pe strada Bucium.

 


„După câteva discuții cu executivul din Municipiul Cluj-Napoca, mă bucur că s-a remarcat pista de biciclete Bucium - Pod N - Sensul Giratoriu Cora”, a anunțat consilierul USR Radu Boloveschi.

În prezent, la Cluj-Napoca există 46,5 kilometri de piste de biciclete, cărora li se adaugă încă 10 kilometri de bandă de autobuz, pe care au acces și bicicliștii.


„Optimizarea rețelei de mobilitate, inclusiv prin amenajarea de piste de piste și benzi pentru biciclete se numără printre prioritățile Primăriei Cluj-Napoca. În prezent, avem 46,5 km de piste și benzi pentru biciclete, fără a include aici și cei 10 km de bandă de BUS, pe care au acces și bicicliștii. Lungimea pistelor de biciclete este în creștere, având în vedere faptul că fiecare proiect de reabilitare de drum/pod are prevăzut și pista de biciclete”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca pentru Monitorul de Cluj, în mai 2022.

Cu toate acestea, reprezentanții asociațiilor de bicicliști reclamă în continuare că suprafața acestora este prea mică, iar cele care există nu sunt mereu sigure pentru bicicliști.


„Am ajuns să evit multe din străzile în care s-au făcut de către Primărie așa-zise piste pentru biciclete, pentru că ori trebuie să merg foarte încet, ori să mă pun în pericol. De exemplu, pe strada Horea nu risc să merg spre gară pe așa-zisele piste de bicicleta, pentru că sunt așa de înguste și lipite de șirul de mașini parcate, că orice portieră deschisă este accident. Sau trebuie să merg cu 5 km/h”, a transmis Radu Mititean, președintele  Clubului de Cicloturism „Napoca”.

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

COADĂ la aparatele de colectare selectivă. Clujenii reciclează și primesc bilete gratis de autobuz

abonare newsletter