Monitorul Cartierelor

Șoferii ar putea circula pe Podul Răsăritului înainte de termen! Lucrările, realizate în proporție de 65% - FOTO

Lucrările la Podul Oașului-Răsăritului au un mic avans față de graficul stabilit, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, iar șoferii ar putea circula pe noul pod înainte de termen.

Șoferii ar putea circula pe Podul Răsăritului înainte de termen. FOTO: Monitorul de Cluj Șoferii ar putea circula pe Podul Răsăritului înainte de termen. FOTO: Monitorul de Cluj

 

 


Lucrările la Podul Răsăritului înregistrează în prezent un avans față de graficul stabilit de constructor și ar putea fi finalizat înainte de termen, a anunțat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea. Podul este realizat deja în proporție de 65%, iar șoferii ar circula pe noul pod înainte de mijlocul anului viitor.

 


„Podul Oașului-Răsăritului era săptămâna trecută la 65% grad de realizare. Termenul de finalizare este mijlocul anului 2023. Așa cum arată lucrările astăzi, este posibil să avem o ușoară devansare a termenelor, vom vedea în momentul în care este gata. Deci, lucrările de acolo au puțin avans față de graficul care a fost stabilit. Sunt lucrări de foarte bună calitate în zonă”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru monitorulcj.ro

Lucrări la Podul Răsăritului, 18.07.2022. Sursa foto: Monitorul de Cluj

Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 metri, o lățime de 26 metri, cu două piste de biciclete și două trotuare. Valoarea totală a contractului este de 32,8 milioane de lei. Din cauza scumpirii materialelor, asocierea care a câștigat licitația a solicitat toamna trecută o actualizare a costurilor. 


Podul este realizat de o asociere de firme a cărei lider este Freyrom SA, o societate care execută lucrări speciale de construcții înființată în 1996. Podul ar urma să fie terminat la finalul anului 2023.

Lucrări la Podul Răsăritului, 18.07.2022. Sursa foto: Monitorul de Cluj

Detalii privind infrastuctura edilitară:

- rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție
- va fi instalat sistemul de iluminat public arhitectural


Arcele pentru Podul Răsăritului au ajuns pe șantier săptămâna trecută. Anterior, au fost montate culeele podului, iar apoi, structura metalică, realizată în prealabil în hală, a fost adusă în apropierea șantierului, fiind ansamblată zilele trecute.

Piesele de suprastructură metalică în formă de arce sunt unice în Cluj-Napoca, oferindu-i podului Răsăritului un look european. Potrivit machetelor de prezentare, podul va arăta similar cu Podul Centenarului din Oradea, construit în opt luni şi jumătate de aceeași firmă leader (Freyrom SA), fiind la rândul său un pod în arc.


Lucrări la Podul Răsăritului, 18.07.2022. Sursa foto: Monitorul de Cluj

Legătura pe malul stâng al Râului Someș se va face cu strada Oașului, iar pe malul drept cu strada Răsăritului. Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noul pod, fiind totodată realizat un sistem de iluminat public arhitectural.

Odată cu realizarea podului, un nou bulevard care traversează orașul pe axa Est-Vest, de la IRA până la Gară, va fi amenajat în proximitatea căii ferate. Culoarul de pe Câmpul Pâinii va avea menirea de a descongestiona traficul din cartierele Mărăști, Iris și Bulgaria.

CITEȘTE ȘI:

Lucrări impresionante la Podul Porțelanului. Când trebuie să fie gata? FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter