EXTERNE

Sancțiunile UE contra oligarhilor ruşi au înghețat active de 12,5 miliarde de euro, printre care iahturi de lux, elicoptere și proprietăți

Sancţiunile UE împotriva oligarhilor ruşi au dus la îngheţarea unor active în valoare de aproape 12,5 miliarde de euro. Printre activele îngheţate se află iahturi de lux, proprietăţi, elicoptere şi opere de artă.

Iahturi de lux / Foto: pixabay.com

 

 


Sancţiunile UE împotriva oligarhilor ruşi au dus la îngheţarea unor active în valoare de aproape 12,5 miliarde de euro, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Christian Wigand, confirmând o informaţie din ziarul german Die Welt, relatează DPA.

 


Suma totală a activelor îngheţate aproape că s-a dublat de la 6,7 miliarde de euro în aprilie, a precizat Wigand. Printre activele îngheţate se află iahturi de lux, proprietăţi, elicoptere şi opere de artă.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Suma totală nu include totuşi active îngheţate ale Băncii Centrale din Rusia. Surse din Comisie susţin că această creştere se datorează în primul rând faptului că mai multe active au fost depistate şi îngheţate în ultimele săptămâni, în special în Germania.


De la izbucnirea războiului din Ucraina, UE a adoptat mai multe runde de sancţiuni care vizează economia rusă, sistemul financiar, banca centrală, oficiali guvernamentali de vârf, precum şi pe preşedintele Vladimir Putin şi cercul său restrâns.

Potrivit DPA, suma totală a activelor îngheţate nu a fost iniţial disponibilă. În aprilie, executivul UE a precizat că totalul activelor îngheţate este de circa 30 de miliarde de euro, dar un purtător de cuvânt a explicat că în această sumă sunt incluse şi activele Băncii Centrale vizate de sancţiuni.


La sfârşitul lui mai, a fost furnizat un total al activelor îngheţate de aproape 10 miliarde de euro, care de asemenea nu includea activele Băncii Centrale.

CITEȘTE ȘI:

Putin spune că Rusia nu va opri sondele de petrol în ciuda sancțiunilor: „Nimeni nu va turna ciment peste sonde”

UE adoptă al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Interdicție asupra importurilor europene de petrol pe mare

Ultimele Stiri
abonare newsletter