Externe

Avertisment pentru românii care pleacă în Grecia. Furtuni puternice și pericol de inundații, în acest weekend

O atenționare de călătorie pentru turiștii români a fost emisă de Ministerul Afacerilor Externe. În minivacanța de Rusalii s-au anunțat furtuni puternice și pericol de inundații în Grecia.

Avertisment pentru românii care pleacă în Grecia / Foto: pixabay.com Avertisment pentru românii care pleacă în Grecia / Foto: pixabay.com

 

 


Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile elene au emis o avertizare referitoare la deteriorarea rapidă a condiţiilor meteorologice, în intervalul 10 - 13 iunie, în zone din vestul, centrul şi nordul ţării.

 


Conform Serviciului Naţional de Meteorologie EMY, în aceste zone se vor înregistra furtuni puternice, însoţite de precipitaţii abundente, grindină, descărcări electrice şi intensificări însemnate ale vântului, existând şi pericolul producerii de inundaţii.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Autorităţile elene sfătuiesc populaţia să evite deplasările pe durata manifestării acestor fenomene, să asigure buna funcţionare a sistemelor de evacuare a apelor pluviale, să nu încerce traversarea torentelor produse ca urmare a precipitaţiilor abundente şi să evite utilizarea sau manipularea aparatelor/dispozitivelor de uz casnic pe durata manifestării fenomenelor meteo extreme, din cauza existenţei riscului de electrocutare.


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

CITEȘTE ȘI:

4 zboruri Blue Air de pe Aeroportul Cluj, ANULATE

Antalya, Monastir sau Sharm El Sheikh, la un zbor distanță! Aeroportul Cluj anunță noi curse charter pentru vara 2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter