Externe

Shanghai impune o nouă carantină la doar o săptămână după relaxarea măsurilor anti-COVID-19

Autorităţile din Shanghai au ordonat testarea în masă pentru două milioane de locuitori într-o zonă a oraşului chinez, pe fondul temerilor unui nou focar de COVID-19 şi la doar o săptămână după ridicarea măsurilor de carantină.

Autoritățile au decis testarea în masă a 2,65 milioane de persoane/ Foto: pixabay.com Autoritățile au decis testarea în masă a 2,65 milioane de persoane/ Foto: pixabay.com

 

Măsura, care afectează circa 2,65 de milioane de locuitori din districtul Minhang, este valabilă începând de sâmbătă. În perioada de testare, districtul se va afla sub restricţii stricte, ceea ce înseamnă de obicei că locuitorii nu pot să-şi părăsească locuinţele sau să se deplaseze în cartier.


 

Districtul va fi redeschis imediat după testarea locuitorilor, au anunţat autorităţile.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Shanghai a ridicat ultimul şi cel mai controversat lockdown miercurea trecută, după două luni de restricţii care au întrerupt lanţurile de aprovizionare afectând ţări din întreaga lume.


Restricţiile pentru cei 26 de milioane de locuitori din Shanghai au fost în mare parte ridicate, deşi unele cartiere au fost din nou închise după ce au apărut noi cazuri de COVID-19. Majoritatea afacerilor s-au redeschis şi este permis transportul public şi cel privat. China continuă să aplice strategia sa sanitară „zero COVID”, ce constă mai ales în impunerea unor măsuri imediate de carantină şi lockdown după apariţia primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

 

CITEȘTE ȘI:

Autoritățile din Shanghai anunţă că au reuşit să oprească transmiterea comunitară a COVID-19 în 16 districte

Oraşul Shanghai înăspreşte măsurile de izolare după creșterea cazurilor de COVID-19. Părinţii se tem că vor fi separaţi de copii

abonare newsletter