Externe

Italia renunţă de ASTĂZI la restricţiile anti-COVID-19 impuse turiştilor la intrarea în țară

Călătorii şi turiştii care sosesc în Italia nu vor mai trebui să prezinte începând de miercuri dovezile care atestă că s-au vaccinat, recuperat sau testat împotriva coronavirusului.

Italienii vor trebui totuşi să poarte măşti sanitare în transportul public, în spitale şi în azilurile pentru vârstnici/ Foto: pixabay.com Italienii vor trebui totuşi să poarte măşti sanitare în transportul public, în spitale şi în azilurile pentru vârstnici/ Foto: pixabay.com

 

Ordonanţa de guvern care se aplica în cazul acestei obligativităţi a expirat marţi şi nu a mai fost reînnoită, a precizat Ministerul Sănătăţii din această ţară.


 

Guvernul condus de prim-ministrul Mario Draghi a relaxat treptat restricţiile antiepidemice după ce starea de urgenţă sanitară a expirat în Italia la sfârşitul lunii martie, după ce a rămas în vigoare peste doi ani.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Dovada privind vaccinarea anti-COVID-19, testarea sau trecerea prin boală nu mai este cerută în restaurante şi în atracţiile turistice.


Italienii vor trebui totuşi să poarte măşti sanitare în transportul public, în spitale şi în azilurile pentru vârstnici. În Italia, o ţară cu o populaţie de aproape 60 de milioane de locuitori, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a scăzut constant în ultimele săptămâni. Luni, autorităţile italiene au raportat doar puţin peste 7.500 de infectări noi într-un interval de 24 de ore şi aproximativ 60 de decese asociate noului coronavirus.

Potrivit site-ului Our World in Data, până pe 30 mai 2022 peste 85,3% din populaţia Italiei a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, 80,5% cu două doze şi 68,1% cu doze booster. 


 

CITEȘTE ȘI:

Ungaria renunță la restricții, de luni! Masca și Certificatul COVID nu vor mai fi obligatorii

Grecia renunţă la restricţiile asociate COVID-19 pe durata sezonului turistic estival

Ultimele Stiri
abonare newsletter