EXTERNE

12 morți și 40 de persoane rănite în bombardamentele ruse de joi din Severodoneţk, Ucraina

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 de persoane au fost rănite joi în bombardamente ruse intense asupra oraşului Severodoneţk, în Ucraina.

Lukyanivka, Ucraina / Foto: depositphotos.com

 

 


Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 de persoane au fost rănite joi în bombardamente ruse intense asupra oraşului Severodoneţk, în estul Ucrainei, deja aproape încercuit de forţele Moscovei, a anunţat guvernatorul regional, informează AFP.

 


Ruşii „au început să bombardeze de dimineaţă centrul regional, în mod aleatoriu, cu arme grele. Bombardamentele continuă”, a anunţat pe Telegram Serghei Gaidai.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Potrivit lui Gaidai, majoritatea bombelor au lovit imobile de locuit, iar bilanţul s-ar putea agrava din cauza imposibilităţii de a inspecta zonele bombardate.


Primarul oraşului Severodoneţk, Oleksandr Striuk, a anunţat pe 6 mai că oraşul său este „aproape încercuit” de militari ruşi şi separatişti proruşi din Donbas, care încearcă să-şi impună controlul total asupra regiunii.

Forţele ruse „continuă să pregătească un asalt asupra oraşului Severodoneţk şi îşi intensifică operaţiunea în jurul Liman”, alt oraş aproape încercuit, subliniază Institutul American pentru Studii de Război (ISW).


Severodoneţk şi Lîsîceansk constituie ultimul bastion al rezistenţei ucrainene în regiunea Lugansk. Ruşii le încercuiesc pe amândouă, separate doar de un râu, şi le bombardează fără încetare pentru a epuiza rezistenţa şi a împiedica sosirea întăririlor. Locuitorii din Severodoneţk nu mai au acces la apă, electricitate şi gaz de mai multe săptămâni.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

OMS cere Rusiei acces medical în zone asediate din Ucraina: „Civilii trebuie protejaţi”

Bombardarea uzinei Azvostral ar fi putut provoca deversarea unei substanțe toxice: „Pot ajunge în Marea Neagră”

Ultimele Stiri
abonare newsletter