EXTERNE

Portugalia a început vaccinarea cu a patra doză anti-COVID a persoanelor în vârstă

Portugalia a început administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID persoanelor în vârstă și rezidenților din aziluri.

Portugalia a început vaccinarea cu a patra doză anti-COVID a persoanelor în vârstă / Foto: pixabay.com

 

 


Portugalia a început administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19 persoanelor în vârstă şi rezidenţilor de la căminele de bătrâni, a anunţat luni Direcţia Generală de Sănătate (DGS), relatează Xinhua.

 


Administrarea celui de-al doilea booster a fost iniţial programată pentru începutul toamnei acestui an, însă a fost devansată din cauza creşterii numărului de noi infectări în Portugalia.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Potrivit DGS, săptămâna aceasta persoanele peste 80 de ani vor putea primi cea de-a patra doză în centrele de vaccinare sau în centrele medicale.


Comisia tehnică pentru vaccinare împotriva COVID-19 (CTVC) a DGS a recomandat cel de-al doilea booster pentru a îmbunătăţi „protecţia celor mai vulnerabile categorii ale populaţiei, având în vedere creşterea actuală a numărului de cazuri noi”.

DGS estimează că aproximativ 750.000 de persoane ar urma să fie imunizate în următoarele patru luni, inclusiv cele care se recuperează după COVID-19 în această perioadă.


Ulterior, a doua doză booster va fi oferită copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani şi persoanelor imunodeprimate.

CITEȘTE ȘI:

Se ÎNCHID centrele de vaccinare anti-COVID-19 din Cluj. Începe administrarea dozei 4

Românii se pot vaccina cu doza a 4-a de Pfizer! Ce categorii au voie să se imunizeze

Ultimele Stiri
abonare newsletter