EXTERNE

România susține un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: „Avem nevoie de el acum!”

România susține un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, în contextul războiului din Ucraina, pachet de care „avem nevoie acum”, spune şeful diplomaţiei române.

Lukyanivka, Ucraina: 25 martie 2022: vehicul militar rus, distrus în timpul războiului din Ucraina / Foto: depositphotos.com

 

 


România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a afirmat, luni, Bogdan Aurescu, înainte de reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE, care se desfăşoară la Bruxelles.

 


„Desigur, o să ne concentrăm azi asupra Ucrainei şi asupra efectelor crizei pe care atacul Rusiei împotriva acestei ţări europene a creat-o. Bineînţeles că nu putem evita o discuţie legată de un şaselea pachet de sancţiuni. România susţine acest pachet şi soluţiile propuse şi discutate până în prezent. Sperăm că se va ajunge la o soluţie care va reuni toate statele europene membre în a susţine adoptarea acestui pachet, (...) cred că avem nevoie de el, avem nevoie de el acum”, a arătat şeful diplomaţiei române.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

El a amintit că în România au venit, până în prezent, aproape un milion de persoane care fug de războiul din Ucraina.


Totodată, Aurescu a vorbit şi despre rolul României în tranzitarea produselor agricole din ţara vecină prin porturile de la Galaţi şi Constanţa.

Astfel, el a spus că peste 120.000 de tone de cereale din Ucraina au fost transportate prin portul Constanţa. „Este foarte important să contracarăm o criză alimentară, care, în cazul multor ţări, se apropie”, a afirmat şeful diplomaţiei române. 


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Rușii ar fi „dus cu forța mai multe mii” de ucraineni prin lagăre de filtrare, în Rusia. Aceștia, supuși unui tratament „brutal”

Secretarul general al NATO: „Ucraina poate să câştige războiul împotriva Rusiei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter