Externe

Trei români, reținuți pentru că înșelau francezii cu alba-neagra, lângă Turnul Eiffel

Trei români au fost reţinuţi joi la periferia Parisului sub bănuiala că au escrocat turişti la poalele Turnului Eiffel, relatează AFP, citând surse din poliţie.

Cei trei au fost reţinuţi în suburbiile Aulnay-sous-Bois şi Drancy în urma unei anchete care a durat mai multe luni şi au fost plasaţi în arest preventiv/ FOTO: depositphotos.com Cei trei au fost reţinuţi în suburbiile Aulnay-sous-Bois şi Drancy în urma unei anchete care a durat mai multe luni şi au fost plasaţi în arest preventiv/ FOTO: depositphotos.com

 

Cei trei au fost reţinuţi în suburbiile Aulnay-sous-Bois şi Drancy în urma unei anchete care a durat mai multe luni şi au fost plasaţi în arest preventiv.


 

De asemenea, poliţia a confiscat în cursul percheziţiilor peste 16.000 de euro bani lichizi, trei vehicule de lux, valute străine şi documente de transfer de bani.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Cele trei persoane arestate sunt bănuite că au înşelat turişti cu jocul alba-neagra, în zona Champs de mars de lângă Turnul Eiffel.

„Biletul de intrare era 50 de euro şi fiecare masă putea să strângă până la 1.000 de euro pe oră, potrivit sursei citate, care a precizat că singurii care câştigau erau de fapt complici ai celui care manipula paharele, dându-se drept jucători şi incitându-i pe turişti să mizeze.

Ancheta a fost lansată în octombrie 2021 de departamentul de combatere a imigraţiei ilegale al prefecturii Parisului. Anchetatorii au identificat „şase mese” în jurul cărora „gravitau circa 40 de indivizi”, falşi jucători, dar şi supraveghetori, toţi originari din România.

În ultimele săptămâni, poliţia pariziană a întreprins mai multe operaţiuni de combatere a escrocheriilor, precum şi a comerţului ambulant clandestin în acest sector, unde turiştii au revenit odată cu sfârşitul crizei sanitare generate de COVID-19.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

ATENȚIE! Se FURĂ bani din conturi! Mai mulți clujeni, păcăliți de escroci pe internet

abonare newsletter