Actualitate

ATENȚIE! Se FURĂ bani din conturi! Mai mulți clujeni, păcăliți de escroci pe internet

Un clujean a povestit cum a fost înșelat prin metoda de tip phishing, site-ul folosit fiind identic cu un altul cunoscut și utilizat frecvent de români. Bărbatului i-au fost astfel furați 3.000 de lei de pe card.

 

 


Conform clujeanului rămas păgubit, cazul său nu este unul singular, la poliție ajungând mai multe persoane înșelate prin aceeași metodă.

 


„Mi s-a părut un lucru semnificativ faptul ca am fost victima unei fraude de tip phishing de pe un link care semăna perfect cu Olx. La poliție mai erau încă 4 cazuri identice când am ajuns. Toți cu link-uri de olx. Am încercat sa vând un produs pe Olx, cineva s-a arătat interesat să cumpere și a vrut să folosească noua metodă de plată online prin Olx. Mi-a explicat că e noua metodă de plată pe care o pune Olx la dispoziție. 

Am acceptat, deși n-am mai auzit de asta până acum. Mi-a trimis un link prin care am ajuns la această pagină (Vezi galeria foto). 


Aici mi s-au cerut datele cardului. Am început să devin suspicios și am tot întrebat persoana respectivă, am cerut mai multe detalii despre procedura asta, despre care nu știam nimic. Părea să fie foarte la curent cu asta și am zis că oricum nu au cum să îmi ia bani dacă nu dau acceptul din aplicație. Am furnizat datele și în nici 2 minute, aplicația bancara mi-a cerut aprobare pentru transferul unei sume de peste 3000 de lei. Am refuzat. Peste 2 minute am intrat în cont iar suma dispăruse”, a povestit clujeanul, pentru monitorulcj.ro.

Plângere penală, în urma incidentului

Bărbatul a explicat că ulterior, a închis cardul și a făcut plângere penală la poliție. 


„Faza interesantă e că la poliție mai era un caz care tocmai pleca atunci când am ajuns eu și după ce am ieșit intraseră încă 3 victime, toți cu anunțuri de pe olx. Unui cuplu i-au furat 4.000 de lei, mie 3.000, unuia 500 și altuia 1.100”, a mai spus clujeanul păgubit. 

El a precizat că polițiștii i-au transmis că „e un val mare astăzi”, dar și că prin această fraudă au fost încălcate trei articole din codul penal, iar vinovații, dacă vor fi prinși, riscă până la trei ani de închisoare. 


Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj au transmis pentru monitorulcj.ro că urmează să revină cu informații despre aceste cazuri în care au fost implicați mai mulți clujeni.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai mare furnizor de piese auto cu sediul în Cluj-Napoca, șantajat de hackeri

Ultimele Stiri
abonare newsletter