Externe

Rusia anunță lansarea rachetelor Kalibr de pe submarin contra unor obiective militare din Ucraina

Rusia anunță în premieră lansarea rachetelor de croazieră Kalibr de pe submarin împotriva obiectivelor militare ucrainene.

Rusia anunță lansarea rachetelor Kalibr de pe submarin contra unor obiective militare din Ucraina/ Foto: The Russian Defense Ministry/TASS Rusia anunță lansarea rachetelor Kalibr de pe submarin contra unor obiective militare din Ucraina/ Foto: The Russian Defense Ministry/TASS

 

 


Rusia a utilizat un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi ţinte militare ucrainene cu rachete de croazieră de tip Kalibr, aceasta fiind prima oară când Moscova anunţă folosirea submarinelor sale pentru a lovi teritoriul ucrainean, informează Reuters şi EFE.

 


„Echipajul unui submarin diesel-electric al Flotei ruse din Marea Neagră a lansat o salvă de rachete de croazieră Kalibr împotriva infrastructurii militare a forţelor armate ale Ucrainei”, a transmis Ministerul rus al Apărării pe contul său de Telegram.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În înregistrarea video postată de Ministerul rus al Apărării sub această informaţie se arată o salvă de rachete Kalibr ieşind din mare şi trecând dincolo de orizont spre ceea ce ministerul a spus că sunt ţinte militare ucrainene.


Este prima oară de la începutul invaziei ruse din Ucraina când Ministerul rus al Apărării informează despre recurgerea la lovituri de pe submarin împotriva unor obiective ucrainene, a transmis vineri agenţia de presă Interfax.

Până în prezent, Moscova a raportat utilizarea de fregate, avioane şi sisteme de rachete în campania sa în Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

Rusia vizează să preia controlul deplin în Donbas și în sudul Ucrainei, în a doua fază a operațiunii militare

Putin amenință țările care vor interveni în războiul din Ucraina: „Atacul va fi fulgerător şi rapid”

Ultimele Stiri
abonare newsletter