Externe

Ucraina are nevoie de 7 miliarde de dolari, lunar, pentru a compensa pierderile economice cauzate de război

Președintele Ucrainei susține că țara va avea nevoie de 7 miliarde de dolari lunar pentru a compensa pierderile economice cauzate de războiul cu Rusia și sute de miliarde de dolari pentru reconstrucție.

Borodyanka, regiunea Kiev, Ucraina. 08 Aprilie 2022: clădire distrusă după ocupație rusească a orașului/ foto: depositphoto.com Borodyanka, regiunea Kiev, Ucraina. 08 Aprilie 2022: clădire distrusă după ocupație rusească a orașului/ foto: depositphoto.com

 

 


Ucraina are nevoie de şapte miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice cauzate de războiul dus de Rusia, a declarat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

 


„Şi vom avea nevoie de sute de miliarde de dolari pentru reconstrucţie”, a declarat el într-o intervenţie la o masă rotundă consacrată ajutorului acordat Ucrainei în cadrul unor reuniuni ale FMI şi Băncii Mondiale, la Washington.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Cu câteva zile mai devreme, oficialii ucraineni au comunicat Fondului Monetar Internaţional (FMI) că au nevoie de cinci miliarde de dolari pe lună pentru a menţine economia ţării în funcţiune cel puţin pentru următoarele câteva luni, a declarat miercuri directoarea generală a FMI.


„În pofida tuturor dificultăţilor, ţara noastră continuă să îşi îndeplinească toate obligaţiile în materie de asistenţă socială, plăţi de pensii, salarii (ale funcţionarilor publici) (...) şi toate acestea costă aproximativ şapte miliarde de dolari americani pe lună pentru bugetul nostru”, a declarat, la rândul său, prim-ministrul Denys Shmyhal, care participă personal la masa rotundă.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Până la 20.000 de mercenari Wagner și luptători sirieni, aduși în Ucraina să lupte de partea Rusiei: „Va fi mai rău decât Bucha”

Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru a-și consolida forțele aeriene

Ultimele Stiri
abonare newsletter