Externe

Doi militari ucraineni au murit după ce baza aeriană din Luțk a fost atacată. VIDEO

Noi bombardamente au avut loc, vineri dimineață, în Ucraina. Doi militari ucraineni au fost ucişi, iar alţi şase răniţi vineri în cursul unui bombardament efectuat de armata rusă asupra bazei aeriene din Luţk

Doi militari ucraineni au murit după ce baza aeriană din Luțk a fost atacată. VIDEO Doi militari ucraineni au murit după ce baza aeriană din Luțk a fost atacată. VIDEO

 

 


Doi militari ucraineni au fost ucişi, iar alţi şase răniţi vineri în cursul unui bombardament efectuat de armata rusă asupra bazei aeriene din Luţk, în nord-vestul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale.

 


„La ora locală 05:45 (03:45 GMT), patru rachete au fost lansate - conform informaţiilor noastre - de un bombardier al armatei ruse asupra bazei aeriene din Luţk”, a indicat pe Telegram responsabilul administraţiei regionale, Iuri Pohuliaiko, precizând că „doi militari au fost ucişi, iar alţi şase răniţi”.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 



Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, anunţase că „aerodromurile militare din Luţk şi Ivano-Frankivsk (vest) au fost scoase din funcţiune”.

„Explozii în zona aeroportului! Toată lumea în adăposturi! Nu publicaţi nicio fotografie, adresa sau coordonate!”, avertizase la rândul său pe Facebook Ilhor Polişciuk, primarul oraşului Luţk.


Serviciile municipale au anunţat întreruperi în furnizarea de agent termic „din cauza exploziilor”".


La Dnipro, oraş din centrul Ucrainei, ocolit până în prezent de forţele ruse, lovituri aeriene au vizat vineri zone civile, făcând o victimă, potrivit serviciilor de intervenţie ucrainene.

În cursul dimineţii, „au fost trei lovituri aeriene asupra oraşului, fiind afectate o grădiniţă de copii, un imobil de locuit şi o uzină de încălţăminte cu două etaje, unde s-a declanşat un incendiu. O persoană a decedat”, au declarat serviciile într-un comunicat. 


 

CITEȘTE ȘI:

Două săptămâni de război în Ucraina, un posibil început al sfârșitului? Sute de civili ucraineni uciși și peste două milioane de refugiați

O dronă ucraineană a provocat daune importante după ce s-a prăbușit în Croația

Războiul din Ucraina, spre final? Ofensiva Rusiei încetinește. Trupele ruseşti încep să își piardă puterea de luptă

abonare newsletter