Externe

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de Rusia

Centrala nucleară a fost capturată de Rusia, conform unui oficial ucrainean.

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de Rusia Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de Rusia

 

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, a declarat joi Mihailo Podoliak, consilier al oficiului prezidenţial al Ucrainei, citat de Reuters.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Este imposibil să spunem dacă centrala nucleară de la Cernobîl este sigură după un atac complet lipsit de sens din partea ruşilor", a spus el. „Aceasta este una dintre cele mai serioase ameninţări din Europa de astăzi", a adăugat el.

Anterior, un responsabil din Ministerul de Interne ucrainean a declarat că erau în desfăşurare lupte în apropierea depozitului cu deşeuri nucleare al centralei de la Cernobîl, unde armata rusă a pătruns dinspre Belarus.

La ordinul preşedintelui Vladimir Putin, care a acuzat „abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor sale privind garanţiile de securitate, Rusia a lansat joi dimineaţă o ofensivă de anvergură asupra Ucrainei, cu atacuri aeriene şi cu rachete asupra instalaţiilor militare ucrainene şi incursiuni terestre şi desanturi maritime din mai multe direcţii, inclusiv dinspre Belarus.

CITEȘTE ȘI:

Proteste la Moscova și Sankt Petersburg împotriva războiului cu Ucraina! Zeci de persoane au fost arestate

Peste 1.200 de persoane la granița de la Sighetu Marmației

Ultimele Stiri
abonare newsletter