Externe

Testarea obligatorie la intrarea în Anglia, eliminată pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19

Guvernul britanic a anunţat luni că ridică cerinţa de a se efectua un test COVID-19 pentru călătorii complet vaccinaţi care sosesc în Anglia.

Testarea obligatorie la intrarea în Anglia, eliminată pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19 Testarea obligatorie la intrarea în Anglia, eliminată pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19

 

 


„Ceea ce facem pentru călătorii este să arătăm că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători”, a declarat premierul Boris Johnson, confirmând această modificare ce înseamnă că „persoanele care sosesc nu mai trebuie să fie testate (...) dacă au fost vaccinate de două ori”.

 


Până în prezent, călătorii complet vaccinaţi trebuiau să rezerve în avans un test (antigen sau PCR) pentru COVID-19, care urma să fie efectuat după sosire. Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să facă un test înainte de plecare, apoi două teste PCR după sosire şi trebuie să se izoleze timp de 10 zile.

Liderul conservator nu a precizat când va fi pusă în aplicare noua măsură, dar aceasta ar putea intra în vigoare înainte de vacanţa şcolară din februarie, ceea ce reprezintă o veste bună pentru sectorul turismului şi al transportului internaţional. Într-o scrisoare, şefii marilor companii aeriene, precum British Airways, easyJet şi Ryanair, au cerut guvernului să pună capăt restricţiilor privind călătoriile internaţionale, „cel puţin” pentru călătorii complet vaccinaţi.


Una dintre cele mai lovite ţări din Europa din cauza coronavirusului, cu aproape 154.000 de decese, Marea Britanie a fost afectată de un val de cazuri atribuite variantei Omicron, care este acum în declin.

Pornind de la această îmbunătăţire, premierul Boris Johnson a anunţat săptămâna trecută că ultimele restricţii rămase în Anglia vor fi ridicate. Începând de joi, măştile nu vor mai fi obligatorii din punct de vedere legal, dar sunt recomandate pentru locurile închise şi aglomerate şi au fost deja abandonate în şcoli. Nu va mai fi necesar un card de sănătate pentru accesul în cluburile de noapte şi la anumite adunări mari.


În Regatul Unit, fiecare naţiune îşi decide propria politică de sănătate. În Scoţia, cele mai multe restricţii au fost ridicate luni, permiţând redeschiderea discotecilor şi eliminarea limitei de trei familii pentru întâlnirile în interior.

 

CITEȘTE ȘI:

Aproape 2.000 de medici din Italia, suspendați pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

Un avion care zbura pe ruta Miami-Londra a făcut cale întoarsă, după ce o pasageră a refuzat să poarte mască

Ultimele Stiri
abonare newsletter