Externe

Ultimul val de Covid-19 pune în pericol tratamentul a 11 milioane de bolnavi de cancer în Italia

Ultimul val de cazuri Covid-19 în Italia pune în pericol tratamentul bolnavilor de cancer. Creșterea rapidă a numărului de cazuri pune presiune asupra spitalelor.

Ultimul val de Covid-19 pune în pericol tratamentul a 11 milioane de bolnavi de cancer în Italia Ultimul val de Covid-19 pune în pericol tratamentul a 11 milioane de bolnavi de cancer în Italia


 

Ultimul val de cazuri de COVID-19 în Italia creşte presiunea asupra spitalelor şi pune în pericol tratamentul a aproximativ 11 milioane de bolnavi de cancer, a declarat marţi o asociaţie medicală, relatează dpa.


„Amânarea intervenţiilor chirurgicale poate duce la dezvoltarea de tumori în stadii mai avansate, cu mai puţine şanse de vindecare”, a avertizat Federaţia Medicilor Oncologi, Cardiologi şi Hematologi (FOCE) din Italia într-un comunicat publicat pe site-ul său.

FOCE a precizat că spitalele din Italia au suferit din cauza lipsei de investiţii şi a nivelurilor insuficiente de personal, şi a avertizat că scenariul actual începe să semene cu cel din primele luni ale anului 2020.


Ca urmare a pandemiei de coronavirus, internările non-COVID în spitale au scăzut cu 1,3 milioane în 2020 comparativ cu anul precedent, a mai spus federaţia.

„În 2021, unele dintre aceste activităţi spitaliceşti au fost recuperate, însă situaţia actuală marchează o regresie dramatică”, a declarat preşedintele FOCE, Francesco Cognetti, într-un comunicat.


Sistemele de sănătate din Europa sunt încă o dată suprasolicitate ca urmare a răspândirii rapide a variantei Omicron de coronavirus după perioada sărbătorilor, cu numeroşi membri ai personalului sanitar bolnavi sau în autoizolare, în timp ce experţii prezic că vârful ultimului val al pandemiei nu a fost încă atins.

În Italia, problema angajaţilor sanitari infectaţi - peste 12.800 conform datelor publicate săptămâna trecută - este agravată de suspendarea medicilor, a asistenţilor medicali şi a personalului administrativ care nu este vaccinat şi reprezintă peste 4% din totalul forţei de muncă din domeniul sanitar.


Pe 7 ianuarie, militari britanici au fost desfăşuraţi la Londra pentru a susţine sistemul de sănătate al Regatului Unit (NHS) afectat de lipsa de personal din cauza COVID-19.

Italia a înregistrat 139.265 de decese asociate COVID-19 după izbucnirea epidemiei în această ţară în februarie 2020 şi a raportat 7,55 milioane de cazuri de infectări până în prezent.

CITEȘTE ȘI:

Un medic din Cluj-Napoca are nevoie URGENTĂ de sânge! Tânăra e internată la ATI și suferă de o formă agresivă de cancer

Creștere rapidă a numărului cazurilor Covid și nu se știe când se va opri. Rafila: „E una dintre cele mai rapide din Europa”

Ultimele Stiri
abonare newsletter