Externe

Un băiat de 19 ani a vrut să o ucidă pe Regina Elisabeta. Tânărul, prins în zona Castelului Windsor înainte de a acționa

Un tânăr de 19 ani a vrut să o ucidă pe Regina Elisabeta a II-a în prima zi de Crăciun, dar a fost oprit în ultimul moment.

Un băiat de 19 ani a vrut să o ucidă pe Regina Elisabeta. Tânărul, prins în zona Castelului Windsor înainte de a acționa Un băiat de 19 ani a vrut să o ucidă pe Regina Elisabeta. Tânărul, prins în zona Castelului Windsor înainte de a acționa

 

 


Tânărul în vârstă de 19 ani, care locuieşte în Southampton, sudul Angliei, a fost arestat sâmbătă, în jurul orei 08:30 (locală şi GMT), la câteva momente după ce a intrat în incinta castelului unde suverana, în vârstă de 95 de ani, îşi petrecea Crăciunul.

 


Asasinul a transmis inclusiv un mesaj video înainte să încerce asasinarea Reginei Elisabeta în care a explicat motivele pentru care vrea să recurgă la acest gest.

„Îmi cer scuze pentru ce am făcut şi ce voi face. Voi încerca să o asasinez pe Regina Elisabeta a II-a, Regina Familiei Regale.”, se aude într-o înregistrare făcută de tânăr cu aproximtiv 30 de minute înainte să fie reținut.


„Este răzbunare pentru cei care au fost ucişi, umiliţi sau discriminaţi din cauza rasei lor. Sunt sikh indian, un Sith. Numele meu este Darth Jones.”, a mai spus atacatorul. El a făcut referire la masacrul din Amritsar, India, din 1919, când 50 de soldaţi din Armata Britanică a Indiei au tras timp de aproape 15 minute în civili. În acest timp, ar fi ucis aproape 1000 de oameni şi rănit alţi 500.

Jurnaliștii de la The Sun au prezentat filmul evenimentelor în ziua în care s-a încercat asasinarea Reginei Elisabeta.


CITEȘTE ȘI:

Fotografie istorică: Regina Elisabeta a II-a împreună cu trei generaţii

Regina Elizabeth a II-a a călătorit cu trenul de navetiști până la Castelul Sandringham

Ultimele Stiri
abonare newsletter