Actualitate

Regina Elizabeth a II-a a călătorit cu trenul de navetiști până la Castelul Sandringham

Regina Elizabeth a II-a şi soţul ei, prinţul Phillip, au călătorit sâmbătă dimineaţă cu trenul, alături de câteva sute de navetişti matinali, până la Castelul Sandringham, unde familia regală britanică va petrece Crăciunul.

foto: dailymail.co.uk foto: dailymail.co.uk

Suverana britanică şi soţul ei au participat duminică la o slujbă religioasă, ce a avut loc la biserica aflată în centrul domeniului regal Sandringham, informează express.co.uk.

Localnicii s-au adunat în număr mare, pentru a-i vedea de aproape pe regina Elizabeth a II-a şi pe soţul ei.


Cuplul regal a ajuns la acel domeniu din comitatul Norforlk sâmbătă, călătorind cu un tren pe care cei doi l-au luat din staţia King's Cross din centrul Londrei, scrie Mediafax.

Navetiştii matinali au fost opriţi pentru câteva minute să treacă de casele de bilete pentru a permite reginei şi soţului ei să urce în tren.


Ulterior, călătorii obişnuiţi au primit permisiunea să se îmbarce, astfel încât regina Elizabeth a II-a şi prinţul Phillip au călătorit în acel tren alături de câteva sute de navetişti.

La fel ca alte câteva milioane de britanici, membrii familiei regale vor parcurge câteva sute de kilometri în aceste zile pentru a petrece Crăciunul alături de familia lor.


Potrivit presei britanice, regina a invitat un număr mare de oaspeţi pe durata sărbătorilor de iarnă la Castelul Sandringham.

Se crede că prinţul William şi soţia lui îl vor aduce pe fiul lor, prinţul George, la reşedinţa Sandringham, unde acesta va petrece primul lui Crăciun regal.


Prinţul George, al treilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, îşi va face astfel cea de-a treia apariţie în public, alături de părinţii săi, ducele şi ducesa de Cambridge, la biserica de pe domeniul Sandringham, unde va asista la slujba organizată în prima zi de Crăciun, alături de membrii familiei regale.

Prinţul Harry, care va parcurge la rândul său câteva mii de kilometri în aceste zile pentru a fi alături de familia sa de Crăciun, a fost fotografiat sâmbătă făcând cumpărături în Cape Town, unde s-a odihnit câteva zile după expediţia de caritate la Polul Sud, la care a participat în beneficiul organizaţiei Walking With The Wounded.


Nu se ştie deocamdată dacă iubita sa, Cressida Bonas, se va alătura familiei regale pe durata sărbătorilor de iarnă.

Petrecerea Crăciunului pe domeniul Sandringham reprezintă o tradiţie a familiei regale britanice care durează de foarte multe decenii. Se crede că această tradiţie a fost începută în timpul domniei reginei Victoria.

 

abonare newsletter