Externe

Un italian a vrut să se vaccineze într-un braț fals. A sperat să obțină certificatul verde

Un italian, în vârstă de 50 de ani, care voia să obţină certificatul sanitar, a încercat joi să se vaccineze într-un braţ proteză de silicon. Bărbatul va răspunde în fața legii.

Un bărbat din Italia a vrut să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon Un bărbat din Italia a vrut să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon

 

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Piemonte, Italia, dornic să facă rost de preţiosul certificat sanitar, a încercat joi să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon, a informat preşedintele acestei regiunii din nord-vestul ţării, relatează AFP.

„Întâmplarea ar fi ridicolă dacă nu ar fi vorba de un gest de o gravitate enormă şi inacceptabilă, ţinând cont de sacrificiul pe care comunitatea noastră l-a plătit în vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, a denunţat Alberto Cirio, pe contul său de Facebook.


Bărbatul s-a prezentat joi seară la un centru de vaccinare din Piemonte, Italia. Proteza care imita braţul era foarte bine făcută, însă culoarea şi senzaţia la atingere au stârnit bănuielile asistentei responsabile cu administrarea vaccinului. Ea l-a rugat pe bărbat să-şi scoată cămaşă şi a descoperit atunci subterfugiul. El i-a cerut asistentei să pretindă că nu a văzut nimic, lucru pe care ea l-a refuzat, a povestit oficialul italian, precizând că bărbatul va răspunde pentru actele sale în faţa justiţiei.

La fel ca în ţările vecine, Italia se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.000 noi cazuri noi. În prezent, aproximativ 85% din persoanele de peste de 12 ani sunt vaccinate cu schema completă.


Italia este prima țară europeană care a introdus certificatul verde la locul de muncă. Regula a intrat în vigoare începând din 15 octombrie atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

De luni, 6 decembrie, intră în vigoare super-certificatul verde care va fi eliberat doar persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă şi celor care au trecut prin boală. Noul document va permite accesul în restaurante, baruri, cinematografe, teatre şi alte locuri de agrement.Certificatul sanitar tradiţional, care poate şi obţinut şi în baza unui test antigen, rămâne în continuare valabil pentru a merge la locul de muncă.

CITEȘTE ȘI:

Câine, omorât în bătaie de lucrătorii sanitari, în timp ce stăpânii erau în carantină, în China

Ultimele Stiri
abonare newsletter