Externe

Primul caz de coronavirus varianta Omicron confirmat în Spania

Spania a confirmat primul caz de coronavirus varianta Omicron, fiind identificat un bărbat de 51 de ani recent întors din Africa de Sud.

Primul caz de coronavirus varianta Omicron confirmat în Spania Primul caz de coronavirus varianta Omicron confirmat în Spania

 

Un prim caz al variantei Omicron a coronavirusului, care se răspândeşte în întreaga lume şi provoacă un val de panică, a fost depistat în Spania, a anunţat luni un spital din Madrid.

„Secţia de microbiologie a Spitalului Gregorio Maranon din Madrid anunţă prima confirmare a variantei Omicron în Spania”, a transmis această instituţie publică de sănătate pe Twitter, adăugând că este vorba despre „un călător ce a venit din Africa de Sud”.

Autorităţile sanitare din regiunea Madrid au declarat într-un comunicat că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a întors duminică în Spania din Africa de Sud şi prezenta simptome uşoare.

Această nouă variantă a coronavirusului prezintă „un risc foarte ridicat” la nivel global, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Lista ţărilor unde este detectată varianta Omicron continuă să crească, mai ales în Europa, după primele cazuri depistate în sudul Africii în noiembrie, ceea ce a determinat multe state să suspende călătoriile în această regiune şi să instituie restricţii preventive.

Guvernul spaniol urmează să decidă marţi, într-o şedinţă a cabinetului, suspendarea zborurilor provenind din sudul Africii.

În aşteptarea adoptării oficiale a acestei măsuri, pasagerii din ţările acestei regiuni, dintre care Africa de Sud, Zimbabwe, Namibia sau Mozambic, trebuie să respecte o carantină de zece zile.

CITEȘTE ȘI:

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 afectează persoanele tinere, spun experții din Israel. Simptomele sunt ușoare, iar vaccinul ar putea proteja

Cât de îngrijorătoare este noua tulpină Covid-19? Epidemiolog: „Probabilitatea ca Omicron să ajungă în România de sărbători, de 100%”

Ultimele Stiri
abonare newsletter