Externe

Varianta sud-africană a COVID-19 a ajuns în Europa. Primul caz, confirmat în Belgia

A fost confirmat primul caz de infectare cu noua tulpină sud-africană a COVID-19 la o femeie din Belgia. Aceasta a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt.

Belgia este prima țară europeană care a depistat un caz de infectare cu noua tupină din Africa de Sud. Belgia este prima țară europeană care a depistat un caz de infectare cu noua tupină din Africa de Sud.

 

 


Belgia este prima ţară europeană care a anunţat vineri că a depistat un caz de infectare cu noua variantă B.1.1.529 a coronavirusului SARS-CoV-2, identificată mai întâi în Africa de Sud şi potenţial foarte contagioasă, informează AFP şi EFE.

„Avem un caz care este acum confirmat cu această variantă. Este vorba despre cineva venit din străinătate. Cineva care a fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Cineva care nu era vaccinat”, a declarat ministrul sănătăţii Frank Vandenbroucke, într-o conferinţă de presă.


Ministrul Sănătății din Belgia a cerut populației să nu intre în panică. 

Potrivit Laboratorului naţional de referinţă, pacientul infectat este o femeie tânără, nevaccinată, care a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt.


Pacienta pare să nu fi avut contacte cu risc ridicat în afara casei sale şi niciun membru al familiei sale nu a prezentat simptome până acum, a adăugat Laboratorul, care efectuează o anchetă epidemiologică extinsă.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă.

CITEȘTE ȘI:

Proteste VIOLENTE în Olanda, față de noile restricții împotriva COVID-19. Zeci de mașini incendiate și trenuri oprite. VIDEO

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. România iese din zona ROȘIE

Ultimele Stiri
abonare newsletter