Externe

Proteste VIOLENTE în Olanda, față de noile restricții împotriva COVID-19. Zeci de mașini incendiate și trenuri oprite. VIDEO

Zeci de persoane au participat, vineri, la un protest împotriva noilor măsuri impuse de autorităţi pentru a opri răspândirea noului coronavirus, la Rotterdam.

 

O mulţime de protestatari au incendiat, vineri seară, în Rotterdam maşini şi au aruncat cu pietre în forţele de poliţie care au răspuns cu împuşcături şi tunuri de apă pe măsură ce protestele împotriva măsurilor COVID-19 au devenit violente, informează Reuters.


 

 


„Am tras focuri de avertizare şi au fost şi unele directe, deoarece situaţia punea viaţa în pericol” , a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Patricia Wessels.

„Ştim că cel puţin două persoane au fost rănite, probabil ca urmare a focurilor de avertizare, dar trebuie să investigăm în continuare cauzele exacte” , a adăugat ea.

Din cauza revoltelor, trenurile către și dinspre Rotterdam au fost oprite.

Câteva sute de persoane s-au adunat pentru a-şi exprima opoziţia faţă de planurile guvernului de a restricţiona accesul în interiorul clădirilor publice pentru cei care nu au certificate de vaccinare care să indice fie vaccinarea, fie vindecarea de COVID-19. Certificatele sunt disponibile şi pentru persoanele care nu au fost vaccinate, dar fac dovada unui test negativ.

Poliţia din Rotterdam a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a fost întrerupt transportul public şi oamenilor li s-a ordonat să plece acasă.

Olanda a reimpus unele măsuri de lockdown la sfârşitul săptămânii trecute pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni în efortul de a încetini reapariţia epidemiei, dar numărul zilnic de infectări rămân la cele mai înalte niveluri de la începutul pandemiei.

CITEȘTE ȘI:

Ploi abundente în Egipt au cauzat morți și au distrus case. Locuitori: „Suntem înconjurați de scorpioni și șerpi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter