Externe

România, Bulgaria și Letonia, fruntașe la numărul de decese înregistrate la 1 milion de locuitori din cauza infectării cu COVID-19

România, Bulgaria și Letonia sunt pe primele locuri la numărul de decese înregistrate la 1 milion de locuitori din cauza infectărilor cu COVID-19.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 rămâne ridicat în România Numărul deceselor provocate de COVID-19 rămâne ridicat în România

 

Răzvan Cherecheș, expertul UBB Cluj, a postat pe rețelele de socializare un grafic cu numărul de decese raportate în funcție de procentul de vaccinare din fiecare țară a Uniunii Europene. Conform datelor, România, Bulgaria și Letonia sunt într-o situație critică.


Datele arată că România are 267 de morți COVID-19 la mia de locuitori și un procent de vaccinare de 43%.

Bulgaria are 325 de decese la mia de locuitori din cauza infectărilor COVID-19 și 29% din populație vaccinată.


Letonia a raportat 266 de decese la 1 milion de locuitori, deși procentul de vaccinare în rândul balticilor este de 66%.

Franța și Austria, măsuri dure împotriva COVID-19

Franța a anunțat că angajații din sistemul de sănătate sunt obligați să se vaccineze, iar aproximativ 3000 de angajați au fost suspendați pentru că au refuzat imunizarea.  În sistemul de sănătate din Franța există 2.7 milioane de angajați în sistemul de sănătate.


Austria a anunțat că de anul viitor vaccinarea va fi obligatorie pentru toți cetățenii și a instituit un lockdown total timp de trei săptămâni. Persoanele care nu se vor imuniza vor fi amendate cu 3.600 de euro.

CITEȘTE ȘI:

Adolescenta de 17 ani vaccinată la Cluj din greșeală cu Johnson&Johnson a primit adeverința de vaccinare. Serul, nerecomandat minorilor

Vaccinarea, criteriu important pentru părinți în angajarea bonei. Sociolog UBB: „Efectele vor fi pe termen lung”

abonare newsletter