Externe

Biden îi cere scuze lui Zelenski și promite un nou ajutor pentru Ucraina - VIDEO

Joe Biden i-a cerut scuze lui Volodimir Zelenski pentru întârzierea pachetului de ajutor de 61 de miliarde de dolari.

Președintele SUA promite un nou ajutor pentru Ucraina. Foto: captură Volodymyr Zelenskyy / X Președintele SUA promite un nou ajutor pentru Ucraina. Foto: captură Volodymyr Zelenskyy / X

 

 


„Îmi cer scuze pentru săptămânile în care nu am știut ce se va întâmpla în ceea ce privește finanțarea, deoarece am avut probleme în a obţine proiectul de lege din partea unora dintre membrii noştri foarte conservatori”, a declarat el vineri, la o întâlnire într-un hotel din Paris cu Zelenski.

 


Aliații din Congres ai lui Donald Trump, fostul președinte, au blocat pachetul de ajutor pentru Kiev timp de șase luni, încercând să „perturbe” sprijinul lui Biden pentru Ucraina, anunță The Telegraph.

Președintele SUA promite un nou pachet de 225 milioane de dolari pentru Ucraina 

Întârzierea a pus o presiune enormă asupra forțelor ucrainene, Rusia încercând acum să exploateze lipsa de muniție și de trupe a Kievului cu o ofensivă pe toată lungimea liniei frontului.


CITEȘTE ȘI:
Ucraina se confruntă cu cea mai gravă criză de la începutul războiului - VIDEO

Vineri, președintele SUA a promis că țara sa va fi alături de Ucraina și a anunțat un ajutor suplimentar de 225 de milioane de dolari pentru Kiev, inclusiv mai multe rachete pentru lansatoarele Himars ale Kievului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Etapă nouă în războiul Rusia- Ucraina! Biden dă undă verde Ucrainei să atace Rusia - VIDEO

abonare newsletter