Externe

Unde se află cea mai îngustă casă din lume? A fost construită doar în ciuda vecinului

Cea mai îngustă casă din lume. A fost construită doar pentru a-i face în ciudă vecinului și poreclită „casa răutății”. Nu e un record mondial recunoscut oficial de Guinness World Record, ci doar o poreclă, nu în mod nejustificat, unei clădiri care nu încetează să stârnească zâmbete de ani de zile.

Cea mai îngustă casă din lume / Instagram supervin80 Cea mai îngustă casă din lume / Instagram supervin80

 

 


"Casa răutății" se află în Sicilia. A fost construită în urma unei certuri între vecini. E o casă foarte îngustă, construită doar pentru a-i face în ciudă vecinului.

 


Povestea sa a făcut înconjurul lumii și nu există turist care să treacă prin zonă și să nu vrea să o vadă în persoană. 

Omul care a construit așa-numita "casă a răutăților" a depășit cu mult limitele. În anii 1950, el a construit această casă din pură răutate față de vecinul său, nu pentru a locui în ea sau pentru că ar fi avut vreo nevoie specială de ea, conform Fanpage.


Bărbatul dorea să-și ridice casa în înălțime, dar vecinul său nu a fost de acord. Prin urmare, a decis să ridice casa cu o lățime de doar un metru. Apoi a adăugat ușa de intrare și chiar un mic balcon. Abia dacă încap două persoane înăuntru, dar este, în toate sensurile, o casă cu două etaje, cu o scară interioară. Scopul a fost simplu: să ascundă peisajul de cei care i-au refuzat acordul de a construi.

Casă record: Construită ca o ironie, stârnește zâmbete de ani de zile!

 


Construcția a fost posibilă pentru că, de fapt, bărbatul a respectat distanța minimă dintre propria casă și cea a vecinului.
 

Proprietatea este situată în Petralia Sottana, un mic oraș cu puțin peste 2.400 de locuitori, în provincia Palermo. 


Cu arhitectura deosebită, a devenit una dintre cele mai mici și mai faimoase din lume: vizitatorii trec întotdeauna prin fața sa pentru a face o fotografie.

Și în alte țări există „case ale răutății”, născute mai mult sau mai puțin din aceleași motive.

Una dintre ele se află în Massachusetts și se numește Pink House, construită de un bărbat după divorț pentru a-i face în ciudă fostei soții. Mai există Skinny House din Boston și Montlake Spite House din Seattle.

CITEȘTE ȘI:

INCREDIBIL!!! Scriitor reclamat de vecini că are PREA MULTE CĂRȚI: „Se prăbușește blocul!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter