Externe

Bilanțul victimelor exploziei de la centrala din Italia a crescut la 7 morți. Printre victime se află și un român.

Șapte persoane au murit în explozia survenită marţi la o centrală hidroelectrică din nordul Italiei.

Un român, printre victimele exploziei de la o hidrocentrală din Italia/Foto: Corriere di Bologna Un român, printre victimele exploziei de la o hidrocentrală din Italia/Foto: Corriere di Bologna

 

 


Şapte persoane au murit în explozia survenită marţi la o centrală hidroelectrică din nordul Italiei, potrivit bilanţului definitiv făcut public vineri de pompieri, care au recuperat în cursul dimineţii corpul neînsufleţit al ultimei victime dispărute, transmite AFP. Miercuri, MAE român a informat că autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei, potrivit Agerpres.ro 

 


Hidrocentrala este administrată de Enel Green Power, unitatea de producţie de energie regenerabilă a gigantului italian Enel, care a creat un fond de 2 milioane de euro pentru victime şi rudele acestora.

Compania a explicat într-o declaraţie pentru AFP că unul din cele două grupuri energetice ale hidrocentralei Bargi a fost afectat de un incendiu, dar originea catastrofei rămâne neclară.


La centrală erau în curs de desfăşurare „lucrări de îmbunătăţire a eficienţei”, în momentul producerii exploziei, potrivit Enel Green Power.

„Nu exista nicio problemă de securitate, era o intervenţie prevăzută din septembrie 2022 (...) pentru o actualizare tehnică”, a explicat joi directorul general al Enel Green Power, Salvatore Bernabei, citat de ziarul Il Corrriere della Sera.


Lucrările au fost încredinţate unor importante companii specializate - Siemens, ABB şi Voith. Parchetul din Bologna a lansat o anchetă pentru a examina, între altele, lanţul de subcontractare, a precizat procurorul Giuseppe Amato în faţa presei locale.

Italia avea la sfârşitul lui 2021 4.646 de hidrocentrale, situate în majoritate în nordul ţării. La sfârşitul lui 2021, centralele hidroelectrice, cu o producţie de 45,39 TWh (terrawaţi/oră), reprezentau peste 14% din consumul naţional şi 39% din producţia surselor regenerabile. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un român, printre victimele exploziei de la o hidrocentrală din Italia. Cel puțin trei persoane au murit, iar altele sunt date dispărute.

Sfârşit cumplit pentru o familie de români din Bologna, Italia. Mama şi cei trei copii au murit într-un incendiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter