Externe

Ungaria a aprobat aderarea Suediei la NATO

Aderarea Suediei la NATO a fost aprobată de Parlamentul ungar cu 188 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” și nicio abținere.

Parlamentul Ungariei a votat aderarea Suediei la NATO. Sursă foto: Captură ecran. Facebook/ Viktor Orban Parlamentul Ungariei a votat aderarea Suediei la NATO. Sursă foto: Captură ecran. Facebook/ Viktor Orban

 

 


Luni, 26 februarie, Parlamentul Ungariei a votat aderarea Suediei la NATO, fiind susținută de 188 de parlamentari ungari. Suedia a devenit, astfel, al 32-lea membru NATO, după Finlanda, care a devenit membru în 2023, scrie Reuters.ro.

Prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson, a declarat că acum mai rămân câţiva paşi  până când Suedia va deveni membră NATO. 


”Steagul nostru va putea fi ridicat în faţa sediului NATO din Bruxelles”, a scris prim-ministrul suedez. 

 


 

Și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că aderarea Suediei va face Alianața Nord-Atlantică mai puternică și mai sigură. 


Ungaria a fost ultima dintre cei 31 de membri ai Alianței care a ratificat aderarea Suediei, după luni de tergiversări ale partidului de guvernământ Fidesz în această privință. Reamintim că Turcia a semnat documentele de aderare a Suediei la NATO la sfârșitul lunii ianuarie. 

 

CITEȘTE ȘI:

Budapesta va ratifica aderarea Suediei la NATO. Ungaria s-a opus luni de zile aderării țării nordice la Alianța Nord-Atlantică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter