Externe

Explozii în Iran, la comemorarea generalului Qassem Soleimani. Peste 70 de persoane au fost ucise.

Două explozii au ucis peste 70 de persoane şi rănit alte zeci în apropierea unui cimitir din Iran, unde avea loc o ceremonie de comemorare a asasinării comandantului Forţei Al-Quds din cadrul Corpului Gărzilor Revoluţionare ale Iranului în 2020.

Două explozii au ucis peste 70 de persoane şi rănit alte zeci în apropierea unui cimitir din Iran/ Foto: @ShaykhSulaiman - Twitter Două explozii au ucis peste 70 de persoane şi rănit alte zeci în apropierea unui cimitir din Iran/ Foto: @ShaykhSulaiman - Twitter

 

 


Două explozii au ucis peste 70 de persoane şi rănit alte zeci în apropierea unui cimitir din Iran, unde avea loc o ceremonie de comemorare a asasinării comandantului Forţei Al-Quds din cadrul Corpului Gărzilor Revoluţionare ale Iranului în 2020, generalul Qassem Soleimani, într-un atac cu dronă al Statelor Unite, a relatat miercuri presa de stat iraniană, citată de Reuters, scrie agerpres.ro

 


Televiziunea de stat iraniană a raportat o primă şi apoi o a doua explozie în timpul ceremoniei din oraşul Kerman (sud-est), relatând că cel puţin 20 de persoane au fost ucise.

CITEȘTE ȘI:
Japonia, îndoliată de cutremurul de 7,6 grade. Numărul morților a crescut la 62 de persoane. „Nicio casă nu mai e în picioare” într-un oraș.

Potrivit Nournews, agenţie semi-oficială, „mai multe recipiente cu gaz au explodat pe drumul care duce la cimitir”. Un oficial local a fost citat de media de stat iraniene afirmând că „nu este încă clar dacă exploziile au fost cauzate de butelii de gaz sau de un atac terorist”.


Televiziunea de stat a arătat echipe de salvare ale Semilunii Roşii evacuând răniţii de la ceremonie, la care sute de iranieni se adunaseră pentru a comemora moartea lui Soleimani. Potrivit unor agenţii de presă iraniene, cel puţin 50 de persoane au fost rănite.

„Echipele noastre de răspuns rapid evacuează răniţii (...). Dar există valuri de mulţimi care blochează drumurile”, a declarat Reza Fallah, şeful Semilunii Roşii în provincia Kerman, la televiziunea de stat.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autocar românesc, implicat într-un accident rutier în Bulgaria. Zece oameni au fost răniți.

Un avion de pasageri a luat foc, înainte de a ateriza pe un aeroport din Tokyo. Peste 350 de oameni au fost evacuați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter