Externe

Cutremur în Japonia. Bilanțul victimelor a ajuns la 30 de morți. Luptă contracronometru pentru salvarea de vieți.

Bilanțul seismului puternic produs luni în centrul Japoniei a crescut la 30 de morți, potrivit autorităților din prefectura Ishikawa, epicentrul cutremurului care a fost urmat de numeroase alte replici.

Efectele cutremurului puternic din Japonia/Foto: Foto: Uchinada, Ishikawa X@Tokio Efectele cutremurului puternic din Japonia/Foto: Foto: Uchinada, Ishikawa X@Tokio

 

 


Jumătate dintre decese au fost înregistrate în portul Wajima, în peninsula Noto, în extremitatea nordică a prefecturii Ishikawa, conform autoritățile locale nipone.

 


Inițial, în peninsula Noto, au existat 14 răniți grav și multe persoane rănite ușor, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,6.

Premierul Fumio Kishida a declarat, marţi, că seismele puternice care au zguduit centrul Japoniei de luni, inclusiv un cutremur cu o magnitudine mai mare de 7 grade, au provocat numeroase victime şi pagube materiale semnificative.


„Au fost confirmate pagube foarte semnificative, inclusiv numeroase victime, clădiri prăbuşite şi incendii”, a spus premierul Kishida. „Trebuie să luptăm contra cronometru” pentru a salva vieţi, a adăugat premierul nipon.

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,6 a lovit luni coasta de vest a Japoniei centrale, provocând alerte de tsunami și avertismente de evacuare a locuitorilor.


CITEȘTE ȘI: 
Posibile decese după cutremurul de 7,6 grade din Japonia. Un prim tsunami înregistrat pe coasta estică a Coreei de Sud.

Magnitudinea cutremurului de 7,6 este cea mai mare înregistrată în Peninsula Noto din prefectura Ishikawa de la începutul înregistrărilor, în 1885.

Japonia este una dintre ţările cele mai expuse riscurilor seismice din lume.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia. A fost emisă avertizare de tsunami.

Posibile decese după cutremurul de 7,6 grade din Japonia. Un prim tsunami înregistrat pe coasta estică a Coreei de Sud.

Ultimele Stiri
abonare newsletter