Externe

Atenţionare de călătorie! Cod portocaliu de ploi şi inundaţii, în mai multe zone ale Franţei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde este în vigoare, în mai multe regiuni, un Cod portocaliu de ploi abundente şi inundaţii.

Franța, sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale și inundații/ Foto: Gérard Clauzure - Facebook Franța, sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale și inundații/ Foto: Gérard Clauzure - Facebook

 

 


Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că Meteo France a emis un cod portocaliu de ploi abundente şi inundaţii pentru 11 departamente: Gironde, Correze, Dordogne, Deux-Sevres, Charante, Charante-Maritime, Isere, Savoie, Haute-Savoie, Lot, Aine şi Alpii de Nord, până la finalul zilei de joi, 14 decembrie.

 


Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de MAE, cetăţenii români se pot informa în timp real privind situaţia meteorologică accesând pagina de Internet meteofrance.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.


De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

  • Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: paris.mae.rocgparis.mae.rolyon.mae.romarsilia.mae.ro, strasbourg.mae.romae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Franța vrea să scumpească țigările și să le interzică pe plaje, în parcuri şi în apropierea școlilor. Produsele pentru vaping, interzise la vânzare.

Încă opt aeroporturi din Franţa au fost evacuate din cauza alertelor cu bombe

Ultimele Stiri
abonare newsletter