Externe

Vladimir Putin și-a anunțat candidatura pentru al cincilea mandat la alegerile prezidențiale de anul viitor. Președintele rus, la putere din anul 2000

Nicio surpriză. Președintele rus Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat prezidențial. Liderul de la Moscova ar putea rămâne la putere până în 2030.

Vladimir Putin va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din Rusia, din martie 2024/Foto: Kremlin.ru Vladimir Putin va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din Rusia, din martie 2024/Foto: Kremlin.ru

 

 


Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că va candida la preşedinţie la scrutinul prezidenţial din 2024, potrivit agenției ruse RIA Novosti

 


În vârstă de 71 de ani, Putin a declarat vineri că este deschis pentru a candida la alegerile prezidențiale din Rusia, programate pentru martie 2024. 

Liderul rus a făcut anunţul în cadrul unei ceremonii de decorare a soldaților care au luptat în Ucraina. El i-ar fi spus acest lucru lui Artiom Joga, un combatant rus în Ucraina.


Anterior, purtătorul său de cuvânt a anunţat că „mulţi oameni” îi cer preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru un nou mandat de şase ani în luna martie a anului viitor şi că Putin îşi va anunţa decizia "atunci când va considera potrivit".

Comisia electorală centrală din Rusia a anunţat vineri că alegerile se vor organiza, în premieră, într-o perioadă de trei zile, respectiv 15-17 martie.


În condiţiile în care politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi se află într-o colonie penitenciară şi alţi opozanţi au plecat peste hotare din cauza represiunii susţinute, Putin nu se confruntă cu o concurenţă politică serioasă la nivel intern în cursa prezidenţială.

Vladimir Putin a fost ales în funcția de președinte al Rusiei de patru ori - în 2000, 2004, 2012 și 2018. După adoptarea amendamentelor la Constituție, el a primit dreptul de a-și depune candidatura pentru alegerile din 2024.


Mandatul prezidențial, cu o durată de 6 ani, îl poate menține la putere pe liderul de la Kremlin până în anul 2030. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin, emis de Curtea Penală Internațională. Liderul rus, responsabil pentru presupuse crime de război

Ultimele Stiri
abonare newsletter