Externe

10 persoane au murit în Ucraina în urma furtunilor de zăpadă. Mașini şi autobuze au derapat pe drumurile acoperite de gheaţă.

Zece persoane au murit în Ucraina în urma recentelor furtuni de zăpadă.

Zece persoane au murit în Ucraina în urma recentelor furtuni de zăpadă/ Foto: @Earth42morrow -Twitter Zece persoane au murit în Ucraina în urma recentelor furtuni de zăpadă/ Foto: @Earth42morrow -Twitter

 

 


Zece persoane au murit în Ucraina în urma recentelor furtuni de zăpadă, a anunţat marţi ministrul de Interne, Ihor Klymenko, după ce vânturi şi furtuni foarte puternice s-au abătut asupra acestei ţări începând de duminica trecută, întrerupând alimentarea cu electricitate şi blocând numeroase drumuri, informează Reuters, citat de agerpres.ro.

 


Sudul Ucrainei a fost cel mai grav afectat, în special regiunea Odesa de la Marea Neagră. Automobile şi autobuze au derapat pe drumurile acoperite de gheaţă şi au ajuns pe câmpuri, iar poliţiştii s-au luptat cu vânturile puternice încercând să scoată vehiculele din nămeţi.

„Ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, 10 oameni au murit în regiunile Odesa, Harkov, Nicolaev şi Kiev”, a precizat ministrul Klymenko într-un mesaj publicat pe aplicaţia Telegram.


„Douăzeci şi trei de persoane au fost rănite, inclusiv doi copii”, a adăugat el.

În total, 411 localităţi din 11 regiuni ucrainene au rămas fără curent electric şi peste 1.500 de vehicule au trebuit să fie deszăpezite, a mai spus Ihor Klymenko. Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, unde cinci oameni au murit din cauza vremii severe, a precizat că aproape 2.500 de persoane au fost salvate după ce au rămas blocate în zăpadă.


„849 de vehicule au fost tractate, inclusiv 24 de autobuze şi 17 ambulanţe”, a dezvăluit Oleh Kiper pe aplicaţia Telegram, adăugând că peste 300 de localităţi din regiunea sa au rămas fără electricitate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ucraina ar putea deveni membru NATO, după încheierea războiului

Războiul nu oprește educația. Se construiesc școli sub pământ în Ucraina, unde copiii să fie protejați de atacuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter