Externe

Palatul Versailles, EVACUAT pentru a treia oară în ultima săptămână. O nouă amenințare cu bomba

Castelul Versailles din Franța a fost din nou ținta unei amenințări cu bombă și a fost evacuat miercuri în jurul orei 13:00.

Palatul Versailles, evacuat din cauza unei alerte cu bomba. FOTO: Captură foto/ Visegrad 24 Palatul Versailles, evacuat din cauza unei alerte cu bomba. FOTO: Captură foto/ Visegrad 24

 

 


Castelul Versailles din Franța a fost din nou ținta unei amenințări cu bombă și a fost evacuat miercuri în jurul orei 13.00, a anunțat prefectura din Yvelines, potrivit hotnews.ro 

 


Este a treia amenințare în mai puțin de o săptămână.

„Evacuarea este în curs de desfășurare și a progresat bine”, a declarat prefectura pentru AFP, precizând că o echipă de geniști de află la fața locului.


Ca și cele două alerte cu bombă de sâmbătă după-amiază și marți care au vizat același loc, această amenințare a fost semnalată prin intermediul platformei moncommissariat.fr, potrivit prefecturii.

„Din motive de securitate, Château de Versailles evacuează vizitatorii”, a anunţat instituţia pe contul său de X (fostă Twitter), fără a preciza motivul.


Palatul Versailles a mai fost evacuat sâmbătă și marți în urma mai multor alerte cu bombă.

Nivel ridicat de alertă în Franța

Franţa a decis vineri seară să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la „urgenţă de atentat”, cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat în faţa unui liceu din oraşul Arras (nordul Franţei) de către un tânăr radicalizat.


Acest atac a fost calificat drept „act de terorism islamist” de preşedintele francez Emmanuel Macron. Palatul Elysée a anunţat sâmbătă desfăşurarea a 7.000 de soldaţi pe teritoriul francez.

Militanți ISIS, arestați în Milano

Poliția din Milano a arestat marți dimineață un cetățean egiptean și un italian de origine egipteană, militanți ISIS, acuzați de asociere pentru a comite acte de terorism, potrivit Reuters.

Potrivit sursei citate anterior, operațiunea a fost coordonată de Parchetul din Milano, iar cei doi suspecți au fost acuzați de membri ai unei grupări teroriste și de incitare la infracțiuni teroriste.
 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi militanți ISIS au fost arestați în Milano într-o operațiune antiteroristă. Ministrul de externe: „Guvernul va continua să lucreze pentru garantarea siguranței cetățenilor”

abonare newsletter