Externe

Inundații devastatoare în Libia: peste 11.000 de morți și 10.000 de persoane dispărute, doar într-un oraș!

Aproape 11.300 de morți au fost înregistrate într-un singur oraș din Libia, după inundațiile devastatoare.

Misiune de căutare a persoanelor dispărute în Libia în urma inundațiilor / captură video Twitter -  Anchor Manish Kumar Misiune de căutare a persoanelor dispărute în Libia în urma inundațiilor / captură video Twitter - Anchor Manish Kumar

 

 


Bilanţul victimelor inundaţiilor devastatoare produse în Libia a urcat la aproape 11.300 de morţi doar în cel mai puternic lovit oraş, Darna, conform unui anunţ făcut de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), scrie agerpres.ro

OCHA a anunţat şi că alte 10.100 de persoane sunt în continuare dispărute la Derna, în timp ce în alte părţi din estul Libiei şi-au pierdut viaţa, conform estimărilor, 170 de persoane.


„Ne aşteptăm ca numărul să crească pe măsură ce echipele de salvatori continuă să caute supravieţuitori”, conform comunicatului OCHA.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat la rândul său că aproape 4.000 de persoane decedate în aceste inundaţii au fost identificate.


Puternica furtună Daniel a lovit Libia duminică, 10 septembrie, după ce a afectat anterior Grecia, Bulgaria şi Turcia. Două diguri au fost sparte în munţii de deasupra portului Derna, viitura rezultată distrugând părţi extinse din oraşul cu 100.000 de locuitori, aminteşte DPA.

Inundaţiile au distrus complet cel puţin 891 de clădiri din oraşul port Derna din Libia, conform informaţiilor prezentate duminică de presa libiană. Alte 211 clădiri au fost doar parţial afectate şi 398 de imobile au fost îngropate de aluviuni.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Gest inuman! Cadavrul unui nou-născut, abandonat într-un sac pe o plajă din Constanța

Scrisoare găsită în arhivele Vaticanului: Papa Pius al XII-lea știa de Holocaust, dar a ales să tacă.

abonare newsletter