Externe

Două treimi dintre maghiari sunt împotriva propunerii UE de a efectua plăţi suplimentare pentru războiul din Ucraina

Circa 64% dintre maghiari sunt împotriva unei propuneri a Comisiei Europene ca statele UE să efectueze plăţi suplimentare pentru a furniza un nou sprijin financiar pentru Ucraina de 50 de miliarde de euro.

Zonă din Ucraina/ Foto: Depositphotos.com Zonă din Ucraina/ Foto: Depositphotos.com

 

 


Circa 64% dintre maghiari sunt împotriva unei propuneri a Comisiei Europene ca statele UE să efectueze plăţi suplimentare pentru a furniza un nou sprijin financiar pentru Ucraina de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani, a anunţat vineri cotidianul Magyar Nemzet, citând un sondaj al Institutului Nezopont, relatează MTI.

 


Sondajul care se axează pe opiniile persoanelor din Ungaria privind propunerea Comisiei, arată că doar 28% dintre ei o consideră acceptabilă, scrie ziarul. În acelaşi timp, circa 13% dintre cei care susţin planului Bruxellesului afirmă că nu l-ar sprijini dacă Ungaria nu ar beneficia, drept consecinţă, de fondurile UE alocate ţării.

În total, 77% dintre respondenţi susţin că ar fi incorect să i se ofere UE resurse datorate Ungariei pentru a ajuta Ucraina în schimb. Un total de 38% dintre votanţii de stânga susţin că au fost de acord cu propunerea, iar 36% au respins-o, potrivit cotidianului.


În acelaşi timp, 50% dintre votanţii de stânga susţin că ar respinge propunerea dacă ajutorarea Ucrainei ar duce la pierderea unor resurse de către Ungaria. Circa 88% dintre ungurii care au participat la sondaj susţin că au fost de acord cu necesitatea uni armistiţiu imediat şi doar 3% susţin că războiul ar trebui să continue, mai scrie Magyar Nemzet.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 


Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ucraina cere boicotarea competițiilor de scrimă după admiterea rușilor și belarușilor

Țările din UE vor finanța cu 3,5 miliarde de euro înarmarea Ucrainei

abonare newsletter