Externe

Justiția din SUA a fixat data procesului penal în cazul lui Donald Trump. Decizia prin care fostul președinte american ar putea ajunge la închisoare

Procesul penal ce îl vizează pe fostul președinte al SUA Donald Trump, în cazul gestionării defectuoase a documentelor clasificate, a fost fixat pentru mijlocul lunii august.

Procesul penal al lui Donald Trump va începe în august, la Florida/Foto:  Donald J. Trump Facebook.com Procesul penal al lui Donald Trump va începe în august, la Florida/Foto: Donald J. Trump Facebook.com

 

 


Fostul președinte Donald Trump, care a fost inculpat de Departamentul de Justiție al Statelor Unite pentru modul de gestionare a documentelor clasificate, a pledat nevinovat la acuzațiile care i se aduc.

 


Justiția americană a stabilit, marți, data la care va începe procesul fostului președinte al Statelor Unite ale Americii Donald Trump, informează CNN

Aileen Cannon, judecătoarea principală din cazul penal deschis împotriva fostului preşedinte american Donald Trump în legătură cu documentele clasificate găsite în locuinţa sa din Florida, a stabilit marţi că procesul cu juraţi va avea loc începând cu 14 august, la Fort Pierce, la 208 kilometri de Miami. 


Într-o ordonanţă semnată marţi, judecătoarea a precizat că perioada de desfăşurare a procesului este de două săptămâni începând cu 14 august şi că, în cazul în care dintr-un anumit motiv acesta va fi amânat, se va derula „cât mai curând” posibil.

Termenul limită pentru ca apărarea şi acuzarea să-şi prezinte moţiunile în legătură cu procesul este 24 iulie, urmând ca o audiere pentru a aborda toate aspectele legate de calendar să aibă loc pe 8 august.


Trump a fost acuzat pe 13 iunie de 37 de infracţiuni penale federale pentru manipularea necorespunzătoare a unor documente oficiale după ce a părăsit preşedinţia SUA.

Donald Trump a pledat nevinovat față de toate cele 37 de acuzații legate de gestionarea unor documente clasificate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Donald Trump a pledat nevinovat pentru toate capetele de acuzare, după ce a fost inculpat de justiția federală și adus cu mandat

abonare newsletter