Externe

Alegeri în Turcia: Președintele Erdogan conduce cursa electorală, după numărarea a peste 50% din voturi

Președintele în funcție Recep Erdogan s-ar afla în fața principalului său contracandidat, după numărarea a peste jumătate din voturile exprimate în cadrul alegerilor prezidențiale de duminică, 14 mai.

Președintele Erdogan conduce cursa electorală, după numărarea a peste 50% din voturi. FOTO: Depositphotos.com Președintele Erdogan conduce cursa electorală, după numărarea a peste 50% din voturi. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Rezultatele parțiale ale numărării a peste 50% din voturile exprimate în cadrul alegerilor prezidențiale din Turcia îl dau câștigător pe președintele în funcție, Recep Tayyip Erdogan, cu 52,03%, scrie CNN, care citează agenția de presă Anadolu. Principalul rival al președintelui turc, Kemal Kiliçdaroglu, a obținut 42,11% din voturi, iar al treilea candidat clasat, Sinan Ogan - 5,33% din voturile exprimate.

 


Electoratul din Turcia a votat duminică în cadrul unora dintre cele mai importante alegeri din istoria modernă de 100 de ani a ţării, alegeri care l-ar putea înlătura pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan după două decenii petrecute la putere, notează Reuters, citat de Agerpres.

De cealaltă parte, contracandidatul Kemal Kiliçdaroglu susţine el că este pe primul loc în alegerile prezidenţiale, înaintea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Mai mulți reprezentanți ai partidului de opoziție reclamă că rezultatele prezentate de agenția de presă Anadolu nu sunt de încredere.


„Suntem în frunte”, a afirmat el pe Twitter, contestând cifrele agenţiei de presă oficiale Anadolu care acordă şefului statului 52,5% din voturi după numărarea a peste 40% din buletinele de vot. 

Aproximativ 61 de milioane de oameni din Turcia au fost chemaţi la vot să aleagă un preşedinte şi un nou parlament. Sondajele sugerează o cursă strânsă între Kiliçdaroglu şi Erdogan.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Pagubele materiale provocate în Turcia de seismul devastator depăşesc 100 miliarde de dolari

abonare newsletter