Externe

Peste 3000 de arme de foc au fost predate autorităților din Serbia în urma atacurilor recente

Autoritățile din Serbia au anunțat că au fost predate peste 3000 de arme de foc de către cetățeni.

Peste 3000 de arme au fost predate autorităților din Serbia /FOTO: depositphotos.com Peste 3000 de arme au fost predate autorităților din Serbia /FOTO: depositphotos.com

 

 


Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat miercuri că peste 3000 de arme de foc şi zeci de mii de gloanţe de diferite calibre au fost predate până acum de cetăţeni sârbi autorităţilor ţării, în cadrul campaniei lansate de guvern după atacurile sângeroase de săptămâna trecută de la Belgrad şi Mladenovac.Este o veste bună, a declarat Vucic pentru Pink TV, adăugând că această campanie este importantă pentru Serbia, deşi ştie că mulţi sunt nemulţumiţi din cauza ei.

„Am asigurat o prezenţă amplă a poliţiei în şcoli şi reacţiile venite atât de la părinţi cât şi de la profesori au fost pozitive. Acum, profesorii vor avea mai multe drepturi, iar copiii nu vor mai putea face gesturi de bullying”, a adăugat preşedintele sârb.

Acesta a anunţat totodată recrutarea de urgenţă de noi ofiţeri de poliţie.

Pe 3 mai, un băiat de 13 ani şi-a ucis opt colegi de clasă şi un agent de pază într-o şcoală din Belgrad şi a rănit un profesor şi şase elevi, înainte de a fi arestat. Băiatul a comis crima cu un pistol deţinut de tatăl său, care avea permis portarmă şi pe care minorul îl însoţea adesea la poligonul de tragere. Într-un alt atac armat comis la mai puţin de 48 de ore după primul, un tânăr de 21 de ani a ucis opt oameni şi a rănit 14 în apropierea oraşului Mladenovac, în centrul ţării. Luni, guvernul Serbiei a stabilit ca, în termen de o lună, toţi cei care deţin arme de foc fără licenţă să le predea voluntar fără consecinţe penale.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un nou atac într-o școală din Belgrad, la o zi după masacrul în care au fost uciși nouă oameni

Un elev de 14 ani a deschis focul într-o școală din Belgrad. 8 elevi și un agent de pază au fost omorâți. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter