Externe

Rusia „scoate de la naftalină” tancurile sovietice T-55, pe care ar urma să le folosească în Ucraina

Rusia trimite piese de muzeu în războiul din Ucraina. Tancurile sovietice T-55, folosite în Ungaria în 1956 și Cehoslovacia în 1968, ar urma să fie trimise în Ucraina.

Rusia „scoate de la naftalină” tancurile sovietice T-55, pe care ar urma să le folosească în Ucraina. Sursă foto: depositphotos.com Rusia „scoate de la naftalină” tancurile sovietice T-55, pe care ar urma să le folosească în Ucraina. Sursă foto: depositphotos.com

 

 


Tancurile sovietice T-55 sunt scoase „de la naftalină” și ar urma să fie trimise în Ucraina, după ce au fost folosite în Ungaria în 1956 și Cehoslovacia în 1968. Sunt tancuri produse în perioada care a urmat capitulării Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, zi sărbătorită azi la Moscova, relatează CNN, citat de Radio Europa Liberă.

 


Este vorba de tancurile T-55, un model comandat pentru prima dată de Armata Roșie a Uniunii Sovietice în 1948, la scurt timp după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Imaginile din satelit prezentate de televiziunea americană arată zeci de tancuri scoase din depozitul unei baze din Arseniev, în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Acestea au fost folosite pentru a înăbuși revoltele din două foste țări ale Pactului de la Varșovia: Ungaria în 1956 și Praga, capitala Cehoslovaciei de atunci, în 1968.

Federația Rusă se vede nevoită să folosească echipament militar învechit pentru utilizarea lor în războiul din Ucraina. Tancurile T-55 sunt însă atât de vechi, încât sunt expuse în muzee.


Principalele caracteristici ale tancurilor: ieftine, de încredere și ușor de utilizat și întreținut. Acestea sunt încă folosite de state precum Egipt, China sau Sudan. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Au apărut mai multe imagini cu soldați ucraineni decapitați în mediul online. Ministrul de externe al Ucrainei: „Rusia este mai rea decât ISIS”

Ultimele Stiri
abonare newsletter