Externe

Stare de urgență într-o provincie din Canada din cauza incendiilor. 25.000 de oameni au fost evacuați - VIDEO

Aproximativ 25.000 de canadieni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele după ce aproximativ 100 de incendii forestiere au cuprins provincia Alberta din Canada.

Aproximativ 25.000 de canadieni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele după ce aproximativ 100 de incendii forestiere au cuprins provincia Alberta/ Foto: captură ecran video City News - YouTube Aproximativ 25.000 de canadieni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele după ce aproximativ 100 de incendii forestiere au cuprins provincia Alberta/ Foto: captură ecran video City News - YouTube

 

 


Aproximativ 25.000 de canadieni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele după ce aproximativ 100 de incendii forestiere au cuprins provincia Alberta, ceea ce constitue o situaţie fără precedent, a declarat sâmbătă premierul provinciei.

 


Autorităţile au cerut altor mii de canadieni să fie pregătiţi să plece în orice moment.

Această provincie din vestul Canadei, unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, şi unde 103 incendii forestiere au izbucnit în ultimele zile, „a experimentat o primăvară fierbinte şi uscată şi cu atâta lemn a fost suficient doar de câteva scântei pentru a declanşa incendii cu adevărat înfricoşătoare”, a declarat Danielle Smith, premierul Albertei, la o conferinţă de presă. 


Împreună, toţi aceşti factori „au dus la situaţia fără precedent cu care se confruntă provincia noastră astăzi”

Au ars aproximativ 122.000 de hectare, a adăugat Danielle Smith.


Provincia Alberta, aflată în plină perioadă electorală, şi o zonă mare a provinciei învecinate Saskatchewan, precum şi o mare parte a Teritoriilor de Nord-Vest se confruntă în prezent cu un risc extrem de incendiu, potrivit guvernului federal.

Printre comunităţile evacuate se numără şi Drayton Valley, un oraş cu 7.000 de locuitori din Alberta. În localitatea Fox Lake din nordul provinciei Alberta un incendiu violent a distrus 20 de case, un magazin şi o secţie de poliţie. Locuitorii au fost evacuaţi cu barca şi cu elicopterul.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Amenzi de 15.000 lei sau chiar închisoare pentru cei care ard miriști! În Cluj au fost peste 900 de incendii de vegetație într-un an

Portugalia a decretat stare de alertă din cauza incendiilor de vegetație. 1.800 de pompieri au fost mobilizați

abonare newsletter