Externe

Moscova susţine că retorica „extremistă” a Kievului demonstrează necesitatea de a continua războiul din Ucraina

Retorica „extremistă” a Kievului demonstrează necesitatea de a continua campania militară rusă în Ucraina, a anunţat vineri Ministerul de Externe rus.

Retorica „extremistă” a Kievului demonstrează necesitatea de a continua campania militară rusă în Ucraina/ Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine - Facebook Retorica „extremistă” a Kievului demonstrează necesitatea de a continua campania militară rusă în Ucraina/ Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine - Facebook

 

 


Retorica „extremistă” a Kievului demonstrează necesitatea de a continua campania militară rusă în Ucraina, a anunţat vineri Ministerul de Externe rus într-un comunicat, citat de EFE.

 


„O astfel de retorică şi acţiunile criminale ale regimului de la Kiev dovedesc necesitatea continuării operaţiunii militare speciale până la îndeplinirea totală a sarcinilor de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei”, susţine diplomaţia rusă.

În acest mod vor fi eliminate ameninţările „care emană dinspre teritoriul (ucrainean) pentru securitatea Rusiei”, continuă MAE rus în comunicatul citat.


Pe de altă parte, Moscova apreciază că declaraţiile neîncetate ale Occidentului cu privire la viitoarea contraofensivă ucraineană demonstrează implicarea acestuia în conflict, notează EFE.

„Anglo-saxonii vorbesc deschis despre viitoarea contraofensivă ucraineană”

„Anglo-saxonii vorbesc deschis despre viitoarea contraofensivă ucraineană şi chiar dau date. Aceasta dovedeşte implicarea lor directă în conflict în ceea ce priveşte planificarea operaţiunilor militare”, susţine Ministerului rus de Externe.


Moscova a denunţat „apetitul în creştere” al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care „nu încetează să ceară arme noi şi moderne de la Occident'' pentru a ataca ţinte situate departe în spatele frontului.

„Astăzi, la o nouă reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, Kievul intenţionează să ceară livrări urgente de sisteme de apărare antirachetă şi rachete cu rază lungă de acţiune”, a subliniat ministerul condus de Serghei Lavrov.


Rusia a declanşat o invazie în Ucraina la 24 februarie 2022, în ceea ce ea numeşte „operaţiune militară specială”, iar Kievul şi Occidentul o agresiune ilegală, neprovocată şi nejustificată împotriva unui stat suveran, prima de acest gen în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a făcut o vizită surpriză la Kiev, prima de la începerea războiului

Premierul Ungariei Viktor Orban acuză occidentul că este cuprins de „febra războiului”

abonare newsletter