Externe

Beijingul va interzice duminică navigația la nord de Taiwan, din cauza „posibilei căderi de resturi de rachetă”

Beijingul va interzice accesul maritim lângă Taiwan.

Taiwan și China /FOTO: depositphotos.com Taiwan și China /FOTO: depositphotos.com

 

 


China va interzice timp de câteva ore, duminică, orice navigaţie maritimă într-o zonă situată la nord de insula Taiwan, din cauza „posibilei căderi de resturi de rachetă", au anunţat joi autorităţile maritime din această provincie conform agerpres.ro.

 

Zona, situată la circa 160 de km de Taipei, va fi închisă între orele 09:00 (01:00 GMT) şi 15:00 (07:00 GMT), au precizat autorităţile de securitate maritimă din provincia Fujian (est), iar ambarcaţiunilor le va fi „interzis să intre acolo".

Miercuri, Ministerul Transporturilor taiwanez a anunţat că Beijingul va impune pentru o perioadă scurtă o zonă de excluziune aeriană în nordul insulei, din cauza „activităţilor spaţiale".

Anunţul survenea după ce Beijingul încheiase luni trei zile de manevre militare importante în jurul insulei Taiwan, revendicată de Beijing, exerciţii ce au prevăzut simulări de lovituri ţintite şi o încercuire a teritoriului.

Zona de excluziune aeriană nu pare să fie legată de exerciţiile militare, ministerul taiwanez declarând că Beijingul o va stabili la nivelul unor „zone de convergenţă a numeroase rute internaţionale pe motiv de activităţi spaţiale”.

Aceste restricţii vor dura 27 de minute, de la orele locale 09:30 la 09:57 (01:30 - 01:57 GMT), duminică, potrivit aceleiaşi surse.

Beijingul anunţase iniţial o închidere de trei zile, modificând ulterior planurile sale, după obiecţii emise de Taipei, potrivit Ministerului Transporturilor taiwanez.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Volodimir Zelenski avertizează: „Dacă China se aliază cu Rusia, atunci va fi război mondial”

Peste 15.000 de cazuri de violență domestică în primele luni ale anului. Departamentul de Stat al SUA: O problemă serioasă pe care Guvernul nu a abordat-o în mod eficient

Ultimele Stiri
abonare newsletter