Externe

Coreea de Sud va începe emiterea actelor de identitate care pot fi utilizate de pe telefon

Coreea de Sud intenționează să înceapă emiterea, în a doua jumătate a anului 2024, a actelor de identitate care vor fi stocate sub forma unui fișier pe telefonul mobil.

Act de identitate pe telefon / Foto: pixabay.com Act de identitate pe telefon / Foto: pixabay.com

 

 


Autoritățile din Coreea de Sud intenționează să înceapă emiterea, în a doua jumătate a anului 2024, a actelor de identitate care vor fi stocate sub forma unui fișier pe telefonul mobil și care vor avea aceeași valabilitate ca documentul în format fizic, potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne de la Seul, relatează mesageruldealba.ro.

 


Ministerul a redactat deja un proiect de revizuire a Legii privind înregistrarea rezidenților pentru a permite emiterea acestor documente pentru telefon, în contextul în care în Coreea de Sud (unde banii fizici sunt deja foarte rar folosiți) se încearcă tot mai mult să se renunțe la portofele, au explicat aceleași surse.

Se așteaptă ca reforma cadrului legislativ să treacă fără probleme în Adunarea Națională (Parlamentul) și să fie posibilă începerea emiterii acestor documente electronice utilizabile de pe telefonul mobil începând cu luna iunie a anului viitor.


Citește mai mult pe mesageruldealba.ro.

CITEȘTE ȘI:

Un deputat român a ajuns în Coreea de Sud. Vameșii i-au interzis accesul cu salam, tobă și alte produse din porc

Coreea de Sud, sub ape. Cele mai puternice precipitaţii din ultimii 80 de ani în Seoul. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter