Externe

Coreea de Sud, sub ape. Cele mai puternice precipitaţii din ultimii 80 de ani în Seoul. VIDEO

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte şapte sunt date dispărute la Seoul în inundaţii record provocate de ploile torenţiale.

7 persoane au murit în urma inundațiilor din Seoul/ Foto: Facebook - Seoul Korea 7 persoane au murit în urma inundațiilor din Seoul/ Foto: Facebook - Seoul Korea

 

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte şapte sunt date dispărute la Seul în inundaţii record provocate de ploile torenţiale în urma cărora apa a năvălit în staţiile de metrou şi pe mai multe străzi din capitală, au anunţat marţi autorităţile, potrivit AFP.


 

„Cel puţin şapte persoane au decedat în metropola Seoul (...), iar alte şapte au fost date dispărute din cauza precipitaţiilor intense la 7:30 în această dimineaţă”, a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.


Autorităţile au avertizat că se vor produce din nou precipitaţii, iar echipele de intervenţie încercau să degajeze carcasele autovehiculelor inundate de pe străzile capitalei, au constatat jurnaliştii AFP.

Ploile torenţiale, care au început luni, sunt cele mai puternice ce s-au abătut asupra Coreei de Sud în ultimii 80 de ani, potrivit agenţiei de presă Yonhap.


Stații de metrou sub ape

Imaginile dramatice distribuite luni seară pe reţelele de socializare înfăţişau persoane mergând prin apa care le ajungea până la brâu, staţii de metrou inundate şi vehicule acoperite pe jumătate de ape în cartierul de lux Gangnam din Seoul.

Administraţia meteorologică coreeană (KMA) i-a avertizat pe sud-coreeni să aibă grijă la ploile torenţiale, la rafale, precum şi la trăsnete şi fulgere în regiunea centrală, în următoarele zile.


A fost prognozată o cantitate suplimentară de 300 de milimetri de ploaie pentru regiunea centrală, care include Seulul, până joi, a precizat aceeaşi sursă.

Potrivit presei locale, trei persoane care locuiau într-o banjiha, locuinţe situate în subsoluri strâmte, printre care şi un adolescent, au decedat înecate în propriul apartament.


Preşedintele Yoon Suk-yeol le-a dat dispoziţii responsabililor guvernamentali să evacueze rezidenţii din zonele de risc şi a încurajat companiile să le permită angajaţilor să muncească potrivit unui orar flexibil marţi dimineaţă.

„Nimic nu este mai presus de viaţă şi siguranţă. Guvernul va gestiona temeinic situaţia ploilor torenţiale”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Viaţa cotidiană în Coreea de Sud a fost perturbată în mare măsură marţi, după ce mai multe drumuri şi tuneluri au fost închise din motive de securitate, a relatat Yonhap. 

 

CITEȘTE ȘI:

Beciuri inundate și copaci căzuți în localități din Cluj, după furtună: „Un copac a căzut peste firele de curent”

DEZASTRU în Africa de Sud. Peste 440 de morți și zeci de persoane sunt date dispărute în urma inundațiilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter