Externe

Peste 41.000 de morți, în Turcia și Siria, după cutremur. Șansele de a găsi oameni în viaţă sub dărâmături, tot mai mici

Bilanţul provizoriu al cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a lovit pe 6 februarie Turcia şi Siria a depăşit 41.000 de morţi.

Bilanţul provizoriu al cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a lovit pe 6 februarie Turcia şi Siria a depăşit 41.000 de morţi/ FOTO: @Husna_Says - Twitter Bilanţul provizoriu al cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a lovit pe 6 februarie Turcia şi Siria a depăşit 41.000 de morţi/ FOTO: @Husna_Says - Twitter

 

 


Bilanţul provizoriu al cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a lovit pe 6 februarie Turcia şi Siria a depăşit 41.000 de morţi, au anunţat vineri surse oficiale şi medicale.

 


În timp ce scad tot mai mult şansele de a găsi oameni în viaţă sub dărâmături, totalul se ridică în prezent la 41.732 de persoane care şi-au pierdut viaţa: 38.044 în Turcia şi 3.688 în Siria. Salvatorii turci au scos joi din dărâmături o adolescentă de 17 ani şi o femeie în vârstă de vreo douăzeci de ani, la aproape 11 zile după seismul care a devastat zona de graniţă dintre cele două ţări.

Dar Turcia a suspendat operaţiunile de salvare în unele zone, iar guvernul Siriei, ţară sfâşiată de război de aproape 12 ani, a făcut acelaşi lucru în zonele pe care le controlează.


În Turcia, bilanţul cutremurului îl face cel mai mortal dezastru natural din istoria post-otomană a ţării.

CITEȘTE ȘI:

Clădirile cu risc seismic din județul Cluj. Care sunt zonele cele mai expuse la cutremur?

Bilanțul victimelor în urma cutremurelor din Turcia și Siria continuă să crească. Peste 33.000 de persoane au murit

Ultimele Stiri
abonare newsletter