Externe

Româna este a treia cea mai vorbită limbă în Anglia, după engleza și poloneza

Româna este a treia cea mai vorbită limbă în Anglia și Țara Galilor, după limba engleză (locul 1) și poloneză (locul 2) și a înregistrat cea mai mare creștere în ultimii ani.

Româna, a treia cea mai vorbită limbă din Anglia și Țara Galilor în 2021 / Foto: depositphotos.com Româna, a treia cea mai vorbită limbă din Anglia și Țara Galilor în 2021 / Foto: depositphotos.com

 

 


Româna a devenit în 2021 a treia cea mai vobită limbă în Anglia și Țara Galilor, potrivit datelor Institutului Național de Statistică din Regatul Unit, obținute în urma recensământului populației.

Aceste date arată și că limba română a înregistrat cea mai mare creștere în ultimii 10 ani.


Dacă în urmă cu 10 ani, în 2011, limba română ocupa locul 16 în clasamentul celor mai vorbite limbi din Anglia și Țara Galilor, în 2021 aceasta s-a încadrat în top 10, chiar pe locul trei, după limba engleză și poloneză.

Institutul Național de Statistică al Regatului Unit arată că în 2011 doar 0,1% din populație vorbea limba română, adică 68.000 de oameni. Însă datele arată că în anul 2021 procentajul a crescut la 0,8% din populație, iar acum 472.000 de oameni vorbesc limba română.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Aproape 60% dintre români cred că situația din țară e mai rea decât în 1989, dar peste 65% nu vor să plece în străinătate

Locurile de muncă din străinătate, din nou în atenţia românilor. Germania, Olanda și Franța, în topul preferințelor

Ultimele Stiri
abonare newsletter