Externe

Bombardamentele rusești au provocat pagube „colosale” în Ucraina. Nicio termocentrală sau hidrocentrală nu a rămas neatinsă

Bombardamentele rusești au provocat pagube „colosale” sistemului energetic din Ucraina. Ucrainenii s-ar putea confrunta cu sistări îndelungate ale furnizării de curent.

Pagube „colosale” produse la infrastructura energetică din Ucraina, după bombardamentele rusești / Foto: depositphotos.com

 

 


Şeful operatorului reţelei naţionale de electricitate a Ucrainei a estimat marţi că pagubele produse sistemului energetic ucrainean de bombardamentele ruseşti sunt „colosale”, dar nu consideră că se impune evacuarea civililor din oraşele cele mai afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, transmite Reuters.

 


Directorul executiv al Ukrenergo, Volodimir Kudriţki, a avertizat că cetăţenii ucraineni s-ar putea confrunta cu sistări îndelungate ale furnizării energiei electrice, dar operatorul reţelei încearcă să asigure condiţiile pentru ca ucrainenii să poată rămâne în ţară iarna aceasta.

Practic, nicio termocentrală sau hidrocentrală nu a rămas neatinsă de atacurile ruseşti şi „amploarea distrugerilor este colosală”, a remarcat directorul citat. „În Ucraina există un deficit în producţia de energie electrică. Nu putem genera atâta energie cât pot consumatorii să folosească”, a explicat el efectele atacurilor ruseşti.


Un val de frig, așteptat în Ucraina

Un val de frig este aşteptat în Ucraina începând de miercuri, dar apoi prognoza meteo arată că temperaturile vor creşte din nou, ceea ce va oferi condiţiile stabilizării sistemului energetic, a mai estimat Volodimir Kudriţki.

Acesta a declarat de asemenea că Ucraina are rezerve suficiente de combustibil, constituite încă dinaintea invaziei ruse lansate pe 24 februarie, şi depune mari eforturi pentru a repara infrastructura avariată de bombardamente, sperând în acelaşi timp să obţină unele piese de schimb din străinătate.


Întrebat despre propunerile de a evacua cetăţenii din oraşele cele mai sever afectate de întreruperile în furnizarea energiei electrice, directorul companiei Ukrenergo consideră ''inoportune'' astfel de apeluri.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ucraina, la un pas de „dezastru nuclear”. Rusia și Ucraina se acuză reciproc de bombardamentele de la centrala Zaporojie

„Mă înclin până la pământ în fața acestei familii!” Ucrainenii le-au mulțumit clujenilor pentru ajutor și și-au împărtășit experiențele, la un eveniment „Cluj for Ukraine”

Ultimele Stiri
abonare newsletter