Externe

Regele Charles interzice servirea de foie gras în toate reşedinţele regale britanice. Care este motivul?

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras să fie servit în toate reşedintele regale.

Regele Charles interzice servirea de foie gras. FOTO: Depositphotos.com Regele Charles interzice servirea de foie gras. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras să fie servit în toate reşedintele regale, relatează sâmbătă dpa, citat de Agerpres.

 


Charles a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reşedinţele sale regale pe când era încă prinţ de Wales.

Peta a anunţat că a primit o scrisoare din partea Casei Regale a Marii Britanii care confirmă că această măsură a fost extinsă în prezent la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale.


Foie gras vegan, trimis Regelui în semn de mulțumire

Ca un gest de recunoştinţă, organizaţia pentru drepturile animalelor i-a trimis regelui o mostră de „faux gras” vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan.

„În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reşedinţele sale regale de foie gras - un produs dezgustător pentru care sunt raţele şi gâştele sunt hrănite forţat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta.


„Acum, Peta a primit confirmarea că Majestatea Sa a extins această politică plină de compasiune la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale britanice”, a mai spus ea.

Foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia sa este interzisă.


FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Boc, elogiu adus Reginei Elisabeta: „Un model pentru orice om politic de pe planetă”. Pe Regele Charles l-a întâlnit de două ori

Ultimele Stiri
abonare newsletter